Region Sydost inom Peab Sverige AB söker nu en Regional Kommunikatör med fallenhet för administration och paketering av budskap.

Vår verksamhet utför ny- och ombyggnationer inom Östergötlands, Jönköpings, Kronobergs och Kalmar län. Som Regional Kommunikatör har du som uppgift att stödja vår region i såväl kommunikationsfrågor som administrativa uppgifter exempelvis samordning och färdigställande av material rörande anbud. Du kommer vara ett viktigt verksamhetsstöd till de medarbetare inom region som behöver hjälp i kommunikationsfrågor. Det är främst operativt arbete men kan även innehålla strategiska bitar. Du kommer tillhöra staben och arbeta över hela regionen.

Arbetsuppgifter:

Du kommer främst arbeta med att ta fram eget samt sammanställa andras material till bland annat månadsblad, intranät, presentationer, skyltning, sociala medier och anbud. Du är ansvarig för att det material som produceras framställs enligt Peabs grafiska profil. Utöver att den grafiska profilen följs är det viktigt att allt kommunikationsarbete har en röd tråd då det ska bidra till att stärka Peabs varumärke i regionen. Det är ett viktigt styrmedel för att nå ut till våra medarbetare och kunder. Detta kräver sammantaget att du är duktig på att skriva texter, fotografera, administrera samt paketera innehåll på ett säljande sätt.

Arbetsuppgifterna styrs främst av regionens behov men till och från kommer du även hantera koncerngemensamma insatser. Det är ett måste att kunna vara flexibel och ha en känsla för prioriteringar då en stor del av det arbete som du kommer ansvara för styrs av tydliga deadlines.

I tjänsten ingår även att hjälpa till med att arrangera och samordna event, konferenser och bokningar inom regionen.

Som Regional Kommunikatör kommer du representera regionen i kommunikationsforum på både på koncernen och inom vårt affärsområde Bygg.

Personliga egenskaper

Vi ser att du har ett eget driv, är kreativ och kan hantera flera uppgifter samtidigt. Du trivs ute bland folk, är nyfiken och kan ta initiativ där det behövs. Tjänsten kräver att du har en fallenhet för samordning och struktur. Då rollen är en stödfunktion är det av vikt att man är serviceinriktad och lyhörd inför behov.

Kvalifikationer
  • Utbildning inom Kommunikation, Journalistik, Medieproduktion eller jämförbar arbetslivserfarenhet.
  • Goda kunskaper i InDesign och Photoshop.
  • Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg.
  • Mycket goda kunskaper i svenska språket, framförallt i skrift.
  • Körkort samt tillgång till egen bil - tjänsten kräver löpande resor inom regionen.
- Erfarenhet av event, mässor, marknadsföring är meriterande.
Mer info
Kontaktperson Anders Bergeling
Telefon 073-337 46 00
Område Jönköping stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 nov 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 53 miljarder kronor.

Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.