Lärare/speciallärare till Hyddans gymnasiesär- och grundsärskola

Lärare/speciallärare till Hyddans gymnasiesär- och grundsärskola

Nu söker vi på Hyddans gymnasiesär- och grundsärskola i Taberg lärare eller förskollärare, gärna med specialpedagog- eller speciallärarkompetens.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Nytida tillsammans med oss! Vi ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Nytida finns i hela Sverige. Att jobba hos oss innebär många möjligheter, ett stort ansvar och inte minst en glädje över att se människor trivas och växa. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. I det dagliga arbetet betyder det att varje enskild person i alla våra verksamheter ska leva ett gott liv, lära utifrån egen förmåga och bemötas med respekt. Vi har en företagskultur som präglas av våra värderingar: respekt, ansvar, kunskap och enkelhet. De som arbetar hos oss lever och lär genom dessa värderingar.

Om Hyddans skola

Hos oss hittar du ett fantastiskt gäng med stark gemenskap och hög kompetens till vår mycket spännande målgrupp. Skolan har idag 12 elever och en hög personaltäthet. Skolan ligger naturnära, nära service och till kollektivtrafik med bra förbindelser till Jönköping.

Skolan vänder sig till elever med intellektuell funktionsnedsättning. De flesta elever har också andra diagnoser inom NPF samt ett stort behov av stöd som är individanpassat. Vi utgår ifrån att alla har en personlig pedagogisk design. Många av våra elever har sitt boende inom Nytida, vilket innebär att vi har ett nära samarbete med Nytidas barn och ungdomsboenden där alla har individen i fokus. Flera av våra elever har en svår skoltid bakom sig och att vända upplevelsen av skolgången till något positivt är otroligt viktigt och motiverande för oss. Vi fokuserar på styrkor, intressen och drömmar. Det för att varje elev ska känna lust och motivation till lärande.

Det här får du hos oss:
  • Möjlighet att arbeta i små undervisningsgrupper med hög personaltäthet.
  • En gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Det kallar vi det pedagogiska ramverket.
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida, samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Du får också en gedigen kunskapsbank i kollegiet.
Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som har en stark motivation till lärande och med kunskap om specialpedagogik som ger eleverna motivation till lärande. Du har lärarlegitimation. Vi ser gärna att du har speciallärarexamen, med inriktning mot intellektuell funktionsvariation, eller specialpedagogexamen, alternativt behörighet att undervisa inom särskolan utifrån lång erfarenhet. Som person är du strukturerad, prestigelös och flexibel. Du har ett tydligt och lågaffektivt bemötande. Du har förmågan att se elevers olika behov och styrkor samt att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets pedagogiska mål, vision och ekonomiska ramar. Du behöver kunna tänka utanför boxen, vara påhittig, modig och fantasifull. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av målgruppen är en fördel.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att planera, genomföra och följa upp din undervisning och elevernas lärande. Du tar en aktiv roll och utvecklar verksamheten tillsammans med hela skolans arbetslag.

I vårt pedagogiska ramverk som innefattar allt från bemötande, tillgänglighet, motivation, samarbete till en helhetssyn är alltid eleven i centrum!

Du upprätthåller ett nära samarbete med vårdnadshavare till elever och övriga viktiga personer i elevernas nätverk. Du deltar och är drivande i pedagogiska möten tillsammans med både kollegor på skolan och andra samverkanspartners som kommuner och boendepersonal.

Vi söker dig som vill göra skillnad och som har en stark tilltro till elevens kompetens och som brinner för att utveckla varje elev. Du är positiv och lösningsfokuserad. Du har lätt för att samarbeta med elever, kollegor, föräldrar och andra professioner som finns kring eleverna.

Vi erbjuder

En arbetsplats med engagerade medarbetare, god gemenskap, närvarande ledare, utvecklingsmöjligheter, möjlighet att påverka och snabba vägar till beslut. Våra medarbetare får även ta del av utbildningar via vår utbildningsenhet LÄRA. Vi har kollektivavtal med tjänstepension och erbjuder förmåner som friskvårds- och skobidrag

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-11-01

Tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdag då vi har löpande intervjuer.

För mer information kontakta rektor: Jeanette Ljungqvist 072-5843037

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Innan anställning ska du uppvisa ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Jönköping stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 nov 2022 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida provides support for children, young people and adults with lifelong disabilities and psychosocial problems. We offer residential care, day-care activities and individual, family and school support from approximately 400 units throughout Sweden. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Nytida is part of the Ambea group of companies. nytida.se