Gruppchef till Nytida Berget Barn- och ungdomsboende i Taberg.

Gruppchef till Nytida Berget Barn- och ungdomsboende i Taberg.

Nu söker vi en vikarierande gruppchef till Nytida Berget Barn- och ungdomsboende i Taberg, Jönköpings Län. Bergets LSS-boende vänder sig till barn och ungdomar med funktionsnedsättningar som intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd.

Vikariatet är på minst 1 år med möjlighet till förlängning. Sök tjänsten senast 2021-09-21 men vi rekryterar löpande så vänta inte med att ansöka.

Vi erbjuder ledarskapsprogram och flera förmåner.


Om Nytida Berget Barn- och ungdomsboende.
Berget är ett LSS-boende som vänder sig till barn och ungdomar med autismspektrumtillstånd men som också kan ha en lindrig utvecklingsstörning. Berget är en villa på cirka 400 kvadratmeter belägen i ett lugnt småhusområde i Taberg. Vi har 5 rum för ungdomar och rymliga gemensamma sällskapsutrymmen. Vi ligger centralt i Taberg med närhet till buss- och tågförbindelser med Jönköping samt tätortstrafik i Taberg. Arbetsgruppen består i nuläget av 11 medarbetare plus ett antal timvikarier.

Om rollen
Som gruppchef jobbar du både i verksamheten med ungdomarna och administrativt. Arbetet är förlagt 50% i verksamheten och 50% administrativt. Det innebär att du är dina medarbetares förebild och via ditt starka engagemang, skapar du varje dag ett gott arbetsklimat i gruppen. Du ger förutsättningar för din arbetsgrupp att bibehålla goda relationer med verksamhetens kunder och anhöriga. Detta genom att vara närvarande och stötta, svara på frågor, leda, ge feedback och bekräfta dina medarbetare i vardagen.

Observera att arbetstiderna när man jobbar i verksamheten är förlagda till dagtid, kvällar, nätter samt helger. Krav för anställning är att man kan arbeta på obekväma arbetstider. Vi tillämpar 37 timmars arbetsvecka.

Du har personal- och planeringsansvar för din arbetsgrupp och är delaktig i att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten i enlighet med Nytidas pedagogiska ramverk.

Som Gruppchef rapporterar du till verksamhetschef.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via vår egen utbildningsavdelning Läras ledarprogram. Vi vill ha ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare.

Det är självklart att du som gruppchef lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.

Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.

Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.

Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Din erfarenhet och kunskap
Ett krav är att du har relevant utbildning inom omsorg och har arbetat några år inom verksamhetsområdet LSS och har god kännedom om målgruppen. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av olika former av kognitivt stöd och lågaffektivt bemötande.

Erfarenhet från arbetsledande funktion i tidigare tjänst är högt meriterande och önskvärt. Du har en tydlig ledarpersonlighet och tycker om att få personer i din grupp att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Som person är du självständig, prestigelös, samarbetsvillig och stresstålig. Du har viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du är initiativrik, kan arbeta med flera uppgifter samtidigt och är lyhörd för vårdtagarens behov och känner en naturlig respekt för andra människor.

Som gruppchef har du ett flertal datasystem som verktyg i din vardag och därför är en god datorvana ett krav.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

B-körkort är ett krav då vi använder bil i verksamheten dagligen.

Det här erbjuder vi:
Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Ledarskapsprogram för samtliga chefer.
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner.
  • Coachande och stöttande chefer nära dig.
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare.
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter.
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag.
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Övrigt
Anställningsform: Vikariat 1 år med möjlighet till förlängning.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2021-09-21, urval och intervjuer sker löpande.
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Jönköping stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 okt 2021 (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Våra 8 500 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. Läs mer på nytida.se