Field Service Engineer till Storopack

Field Service Engineer till Storopack

Är du en serviceinriktad tekniker som drivs av att arbeta självständigt i en internationell miljö? Som Field Service Engineer på Storopack ansvarar du för installation och reparation av Storopacks maskiner i hela Skandinavien. Älskar du att spendera dagarna ute hos kund samt är en stjärna på kommunikation och service? Då är det här tjänsten för dig!

Din vardag
Som Field Service Engineer på Storopack samarbetar du med både distributörer och slutkunder för att reparera och installera maskiner och emballage. Du utgår från ditt hemmakontor men förväntas övernatta 1 - 2 nätter i veckan på annan ort, samt regelbundet besöka kunder i hela Sverige, Norge och Danmark.

Tjänsten innefattar även:
  • Demonstrera och utbilda kunder i Storopacks maskinlösningar
  • Bistå med orderläggning och leverans av reservdelar och maskiner
  • Inventera och organisera lagerhållningen av maskiner och reservdelar
  • Supportera Storopacks två säljrepresentanter i Sverige
Vem är du?
För att lyckas i rollen som Field Service Engineer krävs det att du är noggrann, lösningsorienterad samt har en grundlig teknisk förståelse. Du har även förmågan att självständigt analysera och prioritera. Då du rapporterar till din chef i England innebär det också att du behöver vara kommunikativ och behärska svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Vidare har du:
  • Minst 2 års erfarenhet av fältbaserat servicearbete
  • B-körkort (Storopack erbjuder tjänstebil)
  • Teknisk utbildning och erfarenhet av designverktyg som Sketch up och CAD är meriterande
Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Camilla Bördin på camilla.bordin@nexergroup.com alternativt mobilnummer +46 730-853 231. Då urval och intervjuer sker efter semestern så ber vi dig observera att din ansökan behandlas i mitten på augusti.

Välkommen med din ansökan på www.nexer.se/jobb.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 sept 2022 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Storopack grundades 1874 som familjeägt företag och har varit verksamt under namnet Storopack Hans Reichenecker GmbH sedan 1959. Huvudkontoret ligger i tyska Metzingen. Företaget är uppdelat i två affärsområden: molding division som tillverkar skräddarsydda skyddsförpackningar och tekniska formdelar, samt packaging division som arbetar med flexibla skyddsförpackningar.

Hos Storopack hittar du det som andra letar efter i sin karriär: utmanande och varierande uppgifter i en spännande internationell miljö. Den som inleder sin karriär hos Storopack kan vänta sig en fartfylld vardag med ett brett produktsortiment, internationellt samarbete, och en rad möjligheter till vidareutveckling.