Technical Manager - Automation

Technical Manager - Automation

"Intressant teknik, internationell tillväxt, frihet under ansvar, jättebra kollegor och en spännande koncern" - På det sättet beskriver ingenjörerna på NPB sitt företag.

NPB är världsledande i sin bransch och har med högkvalitativa maskiner fortsatt stora framgångar på marknaden. För att möta framtiden inviger man nu en utbyggnad som erbjuder arbetsdagar i inspirerande, toppmoderna och ändamålsenliga miljöer.

Till automationsavdelningen söker vi Technical Manager Automation med stort intresse för ledarskap och teknikutveckling. Tillsammans med systerföretag i affärsområde Industrial Solution erbjuder tjänsten stimulerande projekt där din roll bl.a. är omvärldsbevakning och att bidra till att NPB även i framtiden ligger i framkant teknikmässigt. I tjänsten kombinerar du en operativ roll som Automationsingenjör med rollen som Technical Manager där du har övergripande ansvar för Automationsavdelningen. Ditt team består av nio skickliga och engagerade medarbetare med inriktning, automation, elkonstruktion och robotteknik.

Tjänsten kan utformas/utvecklas utifrån din kompetens och intresseområden. Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Leda och utveckla avdelning/medarbetarna. och support till medarbetare på driftsättning.
  • Programmering /Konstruktionsarbete rörande automation.
  • Omvärldsbevakning/Benchmarking; Teknik/Konkurrenter- mässor, kontakt med leverantörer.
  • Processutveckling av rutiner och processer,.
  • Nyutveckling o produktvård.
  • Tekniskt ansvar: Arbete med maskinsäkerhet. (CE TüW, UL)
  • Personalarbete/Ledarskap: Resursplanering på daglig basis, arbetsledning, prioriteringar,
  • Projektuppföljningar/Efterkalkyler.
Stort teknikintresse och hög kompetens inom automation/el som du skaffat dig genom eftergymnasial utbildning och/eller erfarenhet är en bra bakgrund. Erfarenhetsmässigt önskar vi > 5 års erfarenhet av automation och vi ser helst att du arbetat i Rockwell och Siemens. I tjänsten ingår tekniskt ansvar för konstruktioner, vilket gör att goda kunskaper inom maskinsäkerhet är viktigt. Kunskaper om robotteknik är meriterande, men inget krav. En verktygslåda för förbättringsarbete/Lean Production är användbart i tjänsten.

Som person trivs du i en internationell miljö. Du uppskattar och har möjlighet till kontinuerligt resande, främst till USA och Asien. Förutom god svenska behöver du behärska engelska med lätthet i tal och skrift. Kunskaper i andra språk är meriterande.

Vi vill att du är en naturlig och kommunikativ ledare med hög förmåga att etablera långsiktigt goda relationer med medarbetare och interna/externa kontakter. Du har en ödmjuk ledarstil med hög anpassningsförmåga där du på ett strukturerat sätt leder, supportar och utvecklar medarbetare och verksamhet utifrån verksamhetens behov. Logisk problemlösning är viktigt i tjänsten. och vi vill förstås också att du bidrar till arbetsglädje och god stämning i såväl jobb som vid fikabordet.

Visst låter det intressant? Så om du önskar en tjänst inom automation med stora utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö med fokus på ledarskap och teknikutveckling - då kan detta vara tjänsten för dig.

Anställningsvillkor: Heltid, tillsvidare.

Tillträde enligt överenskommelse

Placeringsort: Jönköping.

Ansökan senast 1 maj 2019 via www.codeq.se.

I denna rekrytering samarbetar NPB med Codeq AB. Information om företaget och tjänsten lämnas av Christer Johansson, 0393 - 77 99 95.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Forskning & Utveckling, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 maj 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NPB konstruerar, utvecklar och tillverkar automationsutrustning till industrin för lockhantering avseende burkrelaterade produkter, med hela världen som marknad.

Företaget har specialistkompetens inom automation och en mångårig kunskap om utveckling och tillverkning av automationsutrustning.

NPBs organisation är kundorienterad och flexibel. Företagets produkter effektiviserar kundens tillverkningsprocesser och minimerar underhållskostnaderna.

NPB Automation AB finns i Jönköping, omsätter ca 250 milj. SEK och har ca 50 anställda. Företaget ingår i XANO-koncernen under affärsområdet Industrial Solutions.