Controller till TKL Logistics i Jönköping

Vill du hantera och analysera stora mängder siffror samt utveckla funktionen i takt med att bolaget växer? Då kan rollen som controller på TKL Logistics vara för dig!

TKL Logistics samlar de mest kvalitativa transportlösningarna inom sjö, lastbil, tåg, flyg och kurir. Med flera egna kontor i Asien och ett globalt nätverk av samarbetspartners kan vi ta ett helhetsgrepp över ditt logistikflöde och på ett strategiskt plan säkerställa en optimal transportlösning för dig som kund. När du samarbetar med oss kan du kanalisera alla dina transporter genom en enda kontaktyta. Vår affärsidé är att göra det enkelt för dig att ha en kostnadseffektiv och pålitlig transportlösning. Vi vet att detta inte bara innebär att transportera ditt gods från punkt A till punkt B inom en given tidsram, utan även att du ska slippa lägga din tid på kommunikation, kontroll och uppföljning – så att du kan fokusera på din kärnverksamhet. TKL Logistics sitter i luftiga kontor på tionde våningen i Munksjötornet med utsikt över Jönköping och Vättern. Vi är idag 21 anställda i Jönköping och omsätter 2021 ca 700 milj Sek. Läs mer på TKL.se.

Som controller är din primära funktion att se över och analyserar bolagets ekonomiska flöde och lönsamhet samt utveckla och effektivisera denna process på operativ och strategisk nivå. I rollen ingår även ett ansvar över att processa och effektivisera reklamationer och försäkringsfrågor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Se över och analysera intäkter, kostnader och resultat på enskilda transporter, per kund och affärsområde.
  • Utveckla och effektivisera ekonomiska processer och flöden inom redovisning och reskontra
  • Ha kontakt med konsulter och revisorer för att långsiktigt utveckla ekonomifunktioner i takt med att bolaget växer
  • Kravställa mot interna funktioner och beslutsfattare samt kunder och leverantörer
  • Ansvara för reklamationer och försäkringsfrågor
Vi ser att du har en ekonomisk kompetens och förståelse som du antingen fått från eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller liknande alternativt från flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Som person är du strukturerad, noggrann och analytisk samt har förmågan att hantera och analyser stora mängder siffror och information. Du tar ett ägandeskap över ditt ansvarsområde och kan agera kravställare både internt och externt. Du trivs i en prestigelös miljö med högt till tak, korta beslutsvägar och en kollektiv stävan att alltid bli bättre. Du är van användare av Excel och ett större ekonomi/affärssystem och kommunicerar engelska och svenska obehindrat i tal och skrift. Har du erfarenhet från transport- eller logistikbranschen så är det meriterande.

På TKL Logistics erbjuds du ett fritt och flexibelt jobb i en framåtsträvande miljö. Du ges stora möjligheter att utveckla och påverka din roll.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ljung Kompetensförsörjning. Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag. Skulle du ha frågor eller funderingar kring tjänsten så är du välkommen att höra av dig till Marcus Ljung på 0705-187441 alternativt marcus.ljung@ljungkompetens.se
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ljungkompetens.se
Sista ansökningsdag 29 juli 2022 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ljung kompetensförsörjning är en personligare rekryteringskonsult i Jönköpingsregionen som vill göra det enkelt och säkert för ditt företag att inte bara hitta, utan också attrahera rätt kompetens att vilja jobba hos just ert företag. Vi är branschoberoende och hjälper dig rekrytera kompetens, vare sig det är för en instegstjänst, specialist- eller chefsbefattning inom produktion, teknik, logistik, inköp, ekonomi, försäljning, marknad och IT.