Management trainee försäljning - Värmland eller Västergötland/Jönköping

Management trainee försäljning - Värmland eller Västergötland/Jönköping

För att ytterligare utveckla Lidl Sverige söker vi nu två traineer inom försäljning. Vi ger dig som är högskoleutbildad en gedigen fortsatt utbildning och goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl. De geografiska placeringarna för trainee-tjänsterna är Värmland eller Västergötland/Jönköping. Vi ser gärna att du skriver i din ansökan vilken placering du söker.

Traineeprogrammet
Under 1,5 inspirerande och intensiva utbildningsår får du en god inblick i vår organisation och vårt arbetssätt. Under den första halvan av traineeprogrammet lär du dig stegvis det praktiska arbetet i butik genom att arbeta i de olika rollerna som butikssäljare och assisterande säljledare, samt alla ansvarsområden som ledningsteamet säljledare och butikschef har. Dina kunskaper kommer även sättas på prov då du under en period axlar rollen som butikschef och driver en butik på egen hand.

Du får under denna fas också möjlighet att lära dig mer om vår varuflödesprocess på ett av våra centrallager, med syfte att få förståelse för logistiken bakom arbetet i butikerna.

Den andra delen av traineeprogrammet fokuserar du på att lära dig rollen som distriktschef. Genom att arbeta sida vid sida med någon av våra rutinerade distriktschefer växer du in i rollen och får slutligen möjlighet att driva ett eget distrikt i Sverige.

Målet med utbildningen är att ge dig rätt förutsättningar för att kunna arbeta som distriktschef med personal-, ekonomi- och konceptansvar för ett flertal butiker. Det innebär bland annat att du aktivt arbetar med försäljningsoptimering och kostnadskontroll samt säkerställer en positiv försäljningsutveckling. Du har en avgörande roll i rekrytering, introduktion och utveckling av våra medarbetare.

Vilka erfarenheter söker vi?
Vi söker dig som är en driven och ambitiös person med passion för ledarskap och medarbetarutveckling. Du är lösningsorienterad och är inte rädd att hugga in där det behövs. Förutom det har du en stark kommunikativ och analytisk förmåga. Du är ett målinriktad lagspelare som trivs med att jobba i dynamisk och snabbt föränderlig miljö. Då du inte har ett fast kontor utan utgår i ditt arbete från vår kärnverksamhet - butikerna, värdesätter vi att du är flexibel och mobil.

Utöver akademisk examen ser vi gärna att du har hunnit skaffa dig en viss arbetslivserfarenhet eller varit involverad i något projekt. Vi ser det som meriterande om du har tidigare butikserfarenhet. Eftersom du som distriktschef ansvarar för ett antal butiker så är B-körkort en förutsättning för denna roll. Slutligen ser vi gärna att du bor inom det geografiska området som tjänsten omfattas av.

Vad kan vi erbjuda dig?
För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling.

Tjänsten är en heltidstjänst, med beräknad start under september 2021. Arbetstiderna kan variera enligt butikernas öppettider. Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden.

Har vi väckt ditt intresse?
Vi hoppas det i alla fall! I denna rekryteringsprocess använder vi oss av ett digitalt rekryteringsverktyg. Du kommer att behöva besvara ett antal frågor samt spela in 3 korta videoklipp. Går du vidare i processen kommer vi be om ett fullständigt CV. Du söker jobbet genom att klicka på länken, systemet kommer sedan skicka ut ett sms till angiven mobil där du enkelt följer instruktionerna. Sista ansökningsdag är 26 mars dock kommer ansökningarna hanteras löpande.

OBS! Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten.

Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta jobb@lidl.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Trainee
Sista ansökningsdag 26 mars 2021 (27 dagar kvar)