Förrättningsassistent inom arkivutredning och register, Jönköping

Förrättningsassistent inom arkivutredning och register, Jönköping

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår i första hand att självständigt ansvara för arkivutredning i förrättningshandläggningen. Utredningarna är av olika svårighetsgrad som kräver djupare efterforskningar bland gamla handlingar i våra digitala arkiv. Du kommer utreda fastighetsrättsliga frågor som rör gränsers tillkomst, samfällighetsutredningar, servitututredningar, utredning av vattentillhörighet och fiskerätt m.m. Du kommer vidare att arbeta med att höja och förbättra kvalitén i fastighetsregistret och registerkartan. Arbetet innehåller administrativa arbetsuppgifter. Förrättningshandläggningen är till stor del teambaserat och sker i nära samarbete med förrättningslantmätare och andra experter som deltar i handläggningen. Du kommer ingå i nätverk med personer som har liknande arbetsuppgifter och få goda utvecklingsmöjligheter genom samarbete med kollegor, arbete i team och via Lantmäteriets interna utbildningar. Arbetsuppgifternas innehåll kan variera över tiden.

Kvalifikationer
DIN PROFIL: Vi söker dig som har: - Högskoleutbildning eller yrkeshögskola inom relevant område så som lantmäteri, register, arkeologi eller landskapsvetenskap alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. - Kunskaper i arkivforskning, tolkning av information i gamla handlingar och ett historiskt intresse. - God datorvana. PERSONLIGA EGENSKAPER: Du arbetar strukturerat, gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt har en god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska. Som förrättningsassistent förväntas du självständigt arbeta mot fastställda mål med fokus på resultat. Vidare är du kvalitetsmedveten och bidrar till teamets goda samarbete. Du har en god förmåga att söka fram relevant information i omfattande och komplext material samt presentera detta. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är meriterande om du har: - Kurs på högskolenivå inom juridik lämpligen mot fastighetsrätt och fastighetsbildning, eller praktisk erfarenhet som kan jämställas med detta. - Erfarenhet av kartor och kartverktyg genom studier eller arbete.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Olof Silfwerbrand
Telefon 036-305187
Område Jönköping stad
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!