Depåchef Jönköping sökes till Keolis

Depåchef Jönköping sökes till Keolis

Vill du verka i en framtidsbransch som bidrar till samhällsnytta och hållbar utveckling? Vill du ha ett viktigt och fartfyllt arbete för ett av Sveriges största bussbolag, med fokus på respekt för resenärer, varandra som kollegor och miljön? Är du en kommunikativ ledare som drivs av ledarskap, utveckling och att tillsammans prestera bättre? Då kan detta vara möjligheten för dig!

Om tjänsten

Som depåchef ansvarar du för anläggningen i Jönköping med personalansvar för runt 400 medarbetare, där merparten är förare som arbetar skift. Du har fem direktrapporterande chefer samt stöd av lokal HR, verksamhetsutvecklare och businesscontroller. Depån har även en egen underhållsavdelning med tillhörande verkstad där daglig service och löpande underhåll genomförs.

I detta ansvar ingår exempelvis följande:
  • Följa upp underställd personal för att säkerställa att depån uppnår mål och nyckeltal.
  • Samordna trafik, verkstad och servicehall för att säkerställa områdets trafikproduktion (leveranssäkerhet).
  • Arbeta aktivt med kontinuerliga förbättringar och kostnadseffektivitet.
  • Driva lokala stödprocesser på depån (hantera sjukfrånvaro, rehab, skador osv.).
  • Säkerställa att medarbetarna på depån har rätt förutsättningar och kompetens.
  • Kontinuerligt kommunicera information och resultat till medarbetare på depån.
  • Ansvara för att depån arbetar enligt företagets systematiska arbetsmiljöarbete.
  • Genomföra medarbetarsamtal med direkt underställda medarbetare.
  • Arbeta utifrån gällande föreskrifter, lagar och avtal.
Du kommer rapportera till trafikområdeschef och har 13 andra depåchefer runt om i Sverige som du arbetar tillsammans med.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som har relevant eftergymnasial utbildning alternativt längre relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att leda andra chefer i en större organisation med olika yrkeskategorier och där det finns en komplexitet i tjänsteutförande som exempelvis skiftarbete. Du har erfarenhet av att arbeta B2B med en nära kunddialog och vi ser det som starkt meriterande om du har jobbat med FM, transport, logistik, lager eller åkeri. Det är också av stor vikt att du har förståelse för hur det är att driva en miljöfarlig verksamhet. Vi förutsätter också att du har goda kunskaper i arbetsrätt och systematiskt arbetsmiljöarbete. Har du även erfarenhet av att ha arbetat med offentligt upphandlad verksamhet ses det som ett plus.

Utöver detta uttrycker du dig väl i svenska i både skrift och tal och har vana av att arbeta i Officepaketet och tillhörande verksamhetssystem.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är en skicklig ledare och tror på ett ledarskap där det är centralt att vara lyhörd, kommunikativ, och tillgänglig samt involvera, engagera och stimulera. Du är lösningsorienterad, strukturerad samt har analytisk förmåga och ett affärssinne med fokus på kostnadssidan. Du har förmåga att fatta beslut, är tydlig och transparent i din kommunikation samt har god samarbetsförmåga med ständig tanke på nutida rådande situation.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Keolis med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sissel Pettersen på 08-120 50 426. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: buss, chef, ledare, ledning, transport
Mer info
Kontaktperson Sissel Pettersen
Telefon 08-120 50 426
Område Jönköping stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Executive
Sista ansökningsdag 27 juni 2020 (250 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Keolis Sverige är ett helägt dotterbolag till den internationella kollektivtrafikkoncernen Keolis. Vår affärsidé är att genom lokalt anpassad och hållbar stadstrafik skapa värde för resenärerna, samhället och ägarna. I Sverige är vi 6 000 medarbetare och vi finns i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Dalarna, Värmland, Östergötland och Närke. Keolis är ett av Europas ledande kollektivtrafikföretag med verksamhet i 16 länder på fyra kontinenter. Keolis erbjuder ett komplett utbud av lokalt anpassade och hållbara lösningar för kollektivtrafik. Läs mer på www.keolis.se