Fastighetsutvecklingschef

Fastighetsutvecklingschef

Är du vår nya fastighetsutvecklingschef som vill utveckla våra stadsdelar till ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbara områden?

Fastighetsutvecklingsavdelningen består i dag av fyra projektledare och en installationssamordnare. Avdelningen arbetar med detaljplaner, nyproduktion, samt att utveckla och underhålla befintligt fastighetsbestånd i våra stadsdelar. Avdelningen ansvarar även för att upprätthålla och utveckla vår bygg- och teknikstandard i våra fastigheter. Nuvarande chef ska gå i pension och därför söker vi nu en efterträdare.

Som fastighetsutvecklingschef har du ett spännande och omväxlande arbete där byggteknik och ekonomi vävs samman med stadsdelsutveckling och samhällsansvar. Som ledare utvecklar du avdelningens medarbetare genom ett tillits- och situationsanpassat ledarskap. Du ingår i Vätterhems ledningsgrupp och rapporterar till vår VD, som är din närmaste chef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Vara ett bollplank för medarbetarna på avdelningen
 • Leda och utveckla bolagets nyproduktionsprocess
 • Budgetansvar och investeringskalkylering
 • Förvalta och utveckla Vätterhems bostadsförsörjningsplan
 • Driva processer och projekt
 • Arbeta med ständiga förbättringar som skapar mervärde, lönsamhet och hållbarhet
 • Omvärldsbevakning
 • Företräda avdelningen i ledningsgruppen
 • Bygga relationer med interna och externa aktörer
 • Arbeta utifrån vår värdegrund LUTA som innebär att vi alltid prioriterar Långsiktighet, Utveckling, Trygghet och Ansvar
Kvalifikationer:

För att lyckas i rollen tror vi att du är en trygg och erfaren ledare med flerårig erfarenhet av att leda medarbetare med goda resultat. Vi söker dig som har en relevant genomförd högskoleutbildning på minst två år. Du har erfarenhet av att arbeta i projektform och vana av både strategiskt och operativt arbete. Tjänsten kräver att du har dokumenterad erfarenhet av arbete inom bygg- eller fastighetsbranschen.

För tjänsten behöver du ha en mycket god kommunikationsförmåga i svenska i både tal och skrift. Du är van att arbeta med datorn som arbetsredskap. I tjänsten förekommer resor mellan våra förvaltningsområden därför behöver du ha B-körkort. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och kunskaper i fastighetsekonomi ser vi som ett plus. Det är även meriterande om du tidigare varit del av en ledningsgrupp.

Din person:

Vi söker dig som har mycket god förmåga att i ditt ledarskap skapa engagemang och delaktighet som bidrar till en god arbetsmiljö. Du är duktig på att skapa förtroendefulla relationer med såväl medarbetare, kollegor som samarbetspartners. Ditt arbetssätt präglas av att utifrån ett långsiktigt strategiskt perspektiv strukturera, sätta upp mål och se till att dessa följs upp inom din avdelning. Som person är du lyhörd, och prestigelös med goda värderingar. Du har en mångkulturell medvetenhet och ett öppet sinne. Du drivs av att arbeta i en organisation som arbetar framåt med viljan att alltid utvecklas.

Vårt erbjudande till dig:
 • Ett mångsidigt och fritt arbete där du har möjlighet att påverka
 • En arbetsplats där vi kontinuerligt ser till medarbetarnas utveckling och trivsel
 • Internutbildning om det behövs, samt de verktyg du behöver för att du ska lyckas i ditt arbete
Det är viktigt för oss att våra medarbetare trivs. Därför är vi otroligt stolta över resultatet från senaste medarbetarundersökningen där 90 % av våra medarbetare tycker att Vätterhem är en mycket bra arbetsplats. Vi vill såklart fortsätta att vara en attraktiv arbetsgivare och fortsätter därför utveckla våra satsningar på friskvård, kompetensutveckling, bra ledarskap och även att ha kul på jobbet.

Övrig information och ansökan:

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas, med start så snart som möjligt eller efter överenskommelse. Placering är på vårt huvudkontor i centrala Jönköping.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Raymond Paska, VD: tel: 036-199407, mail: raymond.paska@vatterhem.se

Kollektivavtal finns med Vision där fackliga frågor besvaras av Nicklas Johansson, tel: 036–199439, mail: nicklas.johansson@vatterhem.se

Urvalsprocessen sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 30 november, 2022

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Vätterhem tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringsajter och liknande.

Krav
 • Flerårig erfarenhet av att leda medarbetare
 • Relevant genomförd högskoleutbildning på minst två år
 • Erfarenhet av att arbeta i projektform och vana av både strategiskt och operativt arbete
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete inom bygg eller fastighetsförvaltning
 • God kommunikationsförmåga i svenska i både tal och skrift
 • B-körkort
Meriterande
 • Varit del av en ledningsgrupp
 • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och kunskaper i fastighetsekonomi
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Fastighet, Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vätterhem är ett av Smålands största bostadsbolag med över 88 % nöjda hyresgäster och en omsättning på ca 700 mkr. Vår vision är att utveckla framtidens stadsdelar och bidra till en hållbar samhällsutveckling i Jönköpings kommun. Hos Vätterhem har alla medarbetare möjligheter att påverka det egna arbetet och företaget som helhet. Vi har olika roller men samma värde för bolaget. Vår värdegrund LUTA innebär att vi prioriterar Långsiktighet, Utveckling, Trygghet och Ansvar i vårt arbete. År 2023 ska vi vara Sveriges ledande bostadsbolag med flest nöjda hyresgäster.