Förvaltare Österängen

Förvaltare Österängen

Nu söker vi en kollega till vårt team på förvaltningsområde Österängen. Vi söker dig med erfarenhet och kompetens som kan komplettera våra förvaltare Karolina och Malin. På förvaltning Österängen arbetar totalt drygt 30 medarbetare med Dan Johansson som förvaltningschef.

Som förvaltare på Vätterhem har du ett roligt och omväxlande arbete med stort fokus på engagerade medarbetare och nöjda kunder. Du har en mycket central roll som ledare i förvaltningen och kommer ansvara för en personalgrupp på 6 - 10 medarbetare och ett antal fastigheter. I din ledarroll förväntar vi oss att du arbetar med ett tillitsbaserat ledarskap, där du är bra på att engagera dina medarbetare att jobba mot uppsatta mål. Du är en ledare som är tydlig i kommunikationen kring teamets och individens mål samt bra på att följa upp dessa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Personal; chefsskap och arbetsledning för 6-10 medarbetare
 • Fastigheter; ansvar för ett bestånd inom förvaltningsområdet, utveckling på kort och lång sikt
 • Underhåll; lägga förslag, planering, genomförande och uppföljning
 • Drift och skötsel; planering, genomförande och uppföljning
 • Ekonomi; ansvar och uppföljning inom ditt område
 • Hyresgäster och lägenheter; besiktning, reparationer och underhåll i samband med omflyttning samt löpande. Hantera störningsärenden
 • Samverkan internt och externt; att med hög servicenivå och bra information skapa goda relationer och nöjda hyresgäster
Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som förvaltare hos oss där ledarskapet är en grundläggande del i arbetet är det meriterande om du har arbetslivserfarenhet där ledarskap med personalansvar ingått. Du har yrkeslivserfarenhet från fastighetsförvaltning, gärna i kombination med kundrelationer och ekonomi.

Du behöver ha slutfört en 3 årig utbildning på gymnasienivå samt förvaltarutbildning till certifierad förvaltare eller likvärdig YH-utbildning med inriktning mot fastighetsförvaltning, -ekonomi, -juridik. Alternativt gedigen och mångårig erfarenhet som motsvarar denna utbildningsnivå.

Det är meriterande om du har erfarenhet från underhållsplanering, entreprenadupphandling och projektledning samt LOU.

B-körkort är ett krav för att du ska kunna ta dig runt på våra områden.

Du behöver ha god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift med såväl medarbetare som kollegor och hyresgäster. Behärskar du även andra språk ser vi det som meriterande.

Din person

Du är en person som har förmåga att på bästa sätt organisera, planera och prioritera din arbetsdag.

Du ser vad som behöver göras och är lösningsorienterad, får saker att hända och är inte rädd för att hugga i där det behövs.

Du behöver som ledare hos oss sätta stort fokus på att skapa tillit i dina relationer (medarbetare, kunder, kollegor), vara närvarande, synlig och tillgänglig för dina medarbetare samt sätta upp tydliga mål för ditt team och följa upp dessa.

Vi söker dig som är kommunikativ och serviceinriktad och vill medverka i lagarbetet för att på bästa sätt uppfylla våra mål – "nöjda hyresgäster och motiverade medarbetare", för att tillsammans leverera högsta kvalitet.

Är du dessutom en person som är bra på att skapa förtroende i relationen till dina medarbetare, kunder och arbetskamrater då ska du söka tjänsten som Förvaltare hos oss på Vätterhem.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du ett omväxlande och fritt arbete där du själv har stor möjlighet att påverka utformningen av ditt arbete. Det är viktigt för oss att skapa de bästa förutsättningarna för din utveckling och trivsel genom ett nära ledarskap. Om det behövs utbildar vi dig internt eller externt, samt ger dig de verktyg du behöver för att du ska lyckas i ditt arbete.

Det är viktigt för oss att våra medarbetare trivs. Därför är vi otroligt stolta över resultatet från senaste medarbetarundersökningen där mer än 90 % av våra medarbetare tycker att Vätterhem är en mycket bra arbetsplats. Vi vill såklart fortsätta att vara en attraktiv arbetsgivare och fortsätter därför utveckla våra satsningar på friskvård, kompetensutveckling, bra ledarskap och även att ha kul på jobbet.

Övrig information och ansökan

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid, provanställning tillämpas. Tillträdesdatum snarast eller enligt överenskommelse.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta förvaltningschef Österängen, Dan Johansson tel. 036-199459 eller på mejl dan.johansson@vatterhem.se

Kollektivavtal finns med Vision. Fackliga frågor besvaras av Carl-Magnus Jonsson tel. 036-199417.

Vi hanterar urvalsprocessen löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 10 augusti.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Vätterhem tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Krav
 • yrkeslivserfarenhet från fastighetsförvaltning, gärna i kombination med kundrelationer och ekonomi.
 • 3-årig utbildning på gymnasienivå
 • Förvaltarutbildning som certifierad förvaltare eller en likvärdig YH-utbildning med inriktning mot fastighetsförvaltning, ekonomi eller juridik. Alternativt gedigen och mångårig erfarenhet som motsvarar denna utbildningsnivå.
 • God förmåga att kunna kommunicera på svenska i tal och skrift.
 • B-körkort
Meriterande
 • Yrkeslivserfarenhet där ledarskap med personalansvar ingår.
 • Erfarenhet från underhållsplanering, entreprenadupphandling och projektledning samt LOU.
 • Behärskar andra språk.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Fastighet, Förvaltare, Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 aug 2022 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vätterhem är ett av Smålands största bostadsbolag med över 88 % nöjda hyresgäster och en omsättning på ca 700 mkr. Vår vision är att utveckla framtidens stadsdelar och bidra till en hållbar samhällsutveckling i Jönköpings kommun. Hos Vätterhem har alla medarbetare möjligheter att påverka det egna arbetet och företaget som helhet. Vi har olika roller men samma värde för bolaget. Vår värdegrund LUTA innebär att vi prioriterar Långsiktighet, Utveckling, Trygghet och Ansvar i vårt arbete. År 2023 ska vi vara Sveriges ledande bostadsbolag med flest nöjda hyresgäster.