Har du lätt för att se det större och längre perspektivet? Vill du med din kompetens vara med och göra stor samhällsnytta och bygga för ett hållbart samhälle? Då har du ett jobb att söka!

Ditt nya jobb
Inom Jönköpings kommun satsar vi inför framtiden. Vi både förnyar och expanderar vårt VA-nät för att förstärka och trygga nuvarande och framtida vatten och avlopp till kommunens invånare. Vår planering sträcker sig just nu till 2050 och på vår avdelning ansvarar vi för bland annat projektering och utredning, VA:s ledningskartdatabas, förnyelseplanering av befintliga ledningar och planfrågor för nybyggnadsområden. Vi tar fram arbetshandlingar och gör beställningar och kvalitetskontroller vid byggnationer inom VA-området.

Din huvudarbetsuppgift blir att ansvara för byggnation av kommunalt VA i enlighet med förnyelsestrategi och investeringsbudget. Du kommer främst att arbeta med ledningsförnyelse och kapacitetsförbättring av ledningsnätet. Du identifierar, prioriterar och initierar projekten och ansvarar sedan för projekten från utredningsskedet till detaljprojektering.

Arbetsuppgifterna innebär mycket kontakter både internt och med konsulter, entreprenörer och myndigheter. Du ansvarar för kvalitet, tidplan och ekonomi i projekten samt att genomföra upphandlingar. Förutom huvudarbetsuppgiften kommer du också att utföra närliggande arbetsuppgifter tillsammans med dina kollegor.

Din kompetens
För att trivas i uppdraget behöver du ha ett strategiskt och brett perspektiv på frågor och kunna se den långsiktiga betydelsen av det vi gör idag och hur det påverkar i framtiden. Du tar initiativ och tar ansvar för dina uppgifter och driver projekt vidare för att uppnå resultat och nå satta mål. Du har god förmåga att samarbeta med andra och trivs i rollen som projektledare och har lätt för att bygga och behålla relationer. Du har lätt för att planera och prioritera i ditt arbete och håller satta tidsramar.

Du har en relevant högskoleutbildning och minst tre-fem års erfarenhet av att genomföra projekt inom VA-branschen eller närliggande branscher. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och innehar B-körkort. Meriterande kompetens är erfarenhet av va-ledningsentreprenader, upphandling, projektledning, projektering, va-juridik, detaljplanearbete samt lantmäteri.

Välkommen till oss
VA-avdelningen har till huvuduppgift att försörja kommunens innevånare med dricksvatten och ta hand om spill- och dagvatten. Avdelningen har cirka 110 medarbetare. VA-nät utveckling består idag av 20 personer. Vi är en grupp som värdesätter varandras erfarenheter och kompetenser och jobbar mot högsta möjliga kvalitet på lång sikt. Vi ser fram emot att få dig som kollega.

Bra att veta
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs och att en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta verksamhetschef Jeanette le Mahieu, jeanette.le-mahieu@jonkoping.se

Har du frågor till facket är du välkommen att kontakta Rebecka Färgh, Vision 036-10 29 25 eller för Sveriges ingenjörer Ann-Sofie Carlsson 036-10 50 00.

Under semesterperioden kan vårt svar till dig dröja, vi ber dig ha överseende med detta.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre - för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som projektledare på VA, Nät och utveckling.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://ksmg.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jönköpings kommun är en stor arbetsgivare med hundratals olika yrkesroller. Vi växer i takt med att staden utvecklas med fler invånare, fler bostäder och större utbud. Vi är alltid på jakt efter ny kompetens - medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter, med den gemensamma drivkraften att vilja skapa en bättre stad att besöka, leva, verka och bo i.