Systemförvaltare till Jönköping Energi

Systemförvaltare till Jönköping Energi

Vi söker en utvecklingsorienterad systemförvaltare som älskar ny- och vidareutveckling och vill vara en kugge i den digitala förflyttningen. Vi är en samhällsviktig verksamhet där du i din roll kommer att bidra genom att utifrån din kompetens stötta verksamheten att leverera samhällsviktiga tjänster till våra kunder. Låter det intressant? Sök redan nu!

På Jönköping Energi är vi inne i en spännande digital utveckling där vi vill vara i framkant. Till enheten Digital utveckling, som tillhör ansvarsområdet Innovation och utveckling, vill vi nu förstärka ytterligare med en systemförvaltare som kommer vara en viktig spelare i arbetet kring att driva den digitala förflyttningen. Det är ett stort fokus kring ett tjänstebaserat utbud med kunden i centrum. Enheten Digital utveckling fungerar tillsammans med de övriga enheterna Affärsutveckling och IT som ett nav för att möjliggöra utvecklingen med sin specialistkompetens och är också drivande i utvecklingsprojekt.

Om vår kund

Vi är en samhällsviktig verksamhet och en lokal aktör som drivs av att skapa effektiva och innovativa energi- och kommunikationslösningar till våra kunder för att bidra till ett hållbart samhälle. Medarbetarnas kompetens och lokalkännedom säkerställer leveranser och tjänster med hög kvalitet. Vi är och kan vara stolta över det vi tillsammans åstadkommer! Vår vision är En god kraft för ett gott samhälle.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer ingå i vårt team som arbetar med digital utveckling för att vidareutveckla, förvalta och supporta Jönköping Energis större verksamhetsgemensamma system och plattformar.

Rollen är bred där du kommer att driva uppdrag och projekt där du kravställer och följer upp mot leverantörer. Fokus ligger på att hantera ett eller flera system som berör hela Jönköping Energi varvid det finns en komplexitet att analysera perspektiv från olika delar av organisationen för att driva den bästa lösningen. Tjänsten handlar mycket om ny- och vidareutveckling där organisationen vill göra en förflyttning framåt.

Tjänsten innefattar exempelvis att:
 • Ta fram taktiska planer utifrån övergripande strategier och behov från verksamheten
 • Stötta systemägare och verksamhet i utarbetandet och verkställandet av förvaltningsplaner.
 • Föreslå prioriteringar och planera genomförande
 • Leda och driva uppdrag samt mindre projekt
 • Driva och stödja vårt arbete med kvalitetsutveckling och processarbete
 • Övergripande utveckling och förvaltaransvar
 • Livscykelhanteringen av system/lösningar
Vi jobbar tillsammans som team där vi planerar och prioriterar dagligen för att nå våra mål. Vi jobbar både strategiskt och operativt.

Din profil

Du behöver ha erfarenhet av att ha arbetat i en verksamhet med liknande uppdrag. Troligen har du en högskoleexamen inom systemvetenskap eller annat relevant område och vill arbeta kravställande med projektledning inom IT. Du har en god samarbetsförmåga och är prestigelös gentemot dina kollegor.
Du arbetar strukturerat och är duktig på att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har även goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.

Vi tror att du har relevanta erfarenheter inom:
 • att driva effektiva utvecklingsinitiativ
 • att utföra behovsanalys
 • systemförståelse
 • projektledning och/ eller förändringsledning
Men framför allt tror vi att du har ett starkt självledarskap och är lösningsfokuserad. Råkar du dessutom ha erfarenhet av systemförvaltning ser vi det som ett stort plus.

Detta erbjuder vi dig!
Du kommer till en arbetsplats med en gemenskap som bara kan upplevas. Vi har vunnit utmärkelsen "Excellent Arbetsgivare 2021", där vi ligger i topp i jämförelse med 300 andra företag och 30 andra energibolag. Hos oss får du goda anställningsvillkor, personalförmåner och möjligheter att utvecklas i en trygg men innovativ bransch. För oss är det viktigt att du får en bra introduktion och säkerhet samt kvalitet är våra prioriteringar i allt vi gör.

Läs gärna mer om hur det är att arbeta hos oss och möt våra medarbetare på vår hemsida, https://jonkopingenergi.se/

Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är den 15 maj.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Victoria Öberg på victoria.oberg@effektiv.se eller Christina Björsell på christina@effektiv.se

Sökord

#Systemförvaltning #Systemmanagement #digitalutveckling #digitaldevelopment #digitalförändringsarbete #förändringsledare #changemanagement #System
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos Jönköping Energi.

Denna roll söker du direkt hos Jönköping Energi via: https://jonkopingenergi.se/om-oss/karriar/lediga-jobb/ledigt-jobb?id=246