Redovisningsekonom - Jönköping Energi

Redovisningsekonom - Jönköping Energi

Jönköping Energi befinner sig just nu i en expansiv fas med många spännande utmaningar framöver och behöver förstärka sin ekonomiavdelning med ytterligare en Redovisningsekonom. Har du stort intresse för redovisning och intresse för finansiella frågor? Då kan detta vara rollen för dig.
Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Som Redovisningsekonom kommer du att bidra med löpande redovisning, bokslutsarbete, prognos- och budgetarbete då du ansvarar för koncernens anläggningsregister och investeringsprojekt. Du har ett nära samarbete med projektledarna där du stöttar med uppläggning av projektstrukturer så att projekten stödjer byggprocessen. En viktig del i rollen är att hantera, planera och bevaka koncernens låneportfölj och kassaflöde. Arbetet med låneportföljen sker i nära samarbete med finansavdelningen på moderbolaget Rådhus AB. Du fungerar även som en sammanhållande länk gällande koncernens försäkringsskydd och har kontakten med koncernens försäkringsmäklare och försäkringsbolag. Du rapporterar till ekonomichef och ingår i ett ekonomiteam om tio kunniga medarbetare.

Vem är du?

Vi söker dig som har civilekonomutbildning eller motsvarande med minst tre till fem års erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ett intresse för finansiella frågor och trender samt har en förståelse för hur den finansiella marknaden fungerar. Du har god kunskap om regelverket gällande anläggningsredovisning. Du trivs med att fungera i en stöd- och serviceroll där du får bidra med din yrkeskunskap för att finna hållbara problemlösningar.
Som person drivs du av ett engagemang och har en god samarbetsförmåga samt ett strukturerat arbetssätt. Du trivs med projekt där du tillsammans med andra utvecklar och förbättrar både arbetssätt och processer.

Om verksamheten

En god kraft för ett gott samhälle är Jönköping Energis vision. Jönköping Energi vill bidra till att driva regionens utveckling och erbjuder hållbara och innovativa tjänster, nu och i framtiden. Jönköping Energi finns nära, och tillsammans med deras kunder bidrar de till ett hållbart samhälle. Idag förser de 55 000 kunder med ljus, kraft, värme, kyla och stadsnät. Jönköping Energi omsätter knappt 1,4 miljarder kronor per år och har 280 anställda.
Mer info
Kontaktperson Anette Beckman
Telefon 036-173269
Område Jönköping stad
Yrkesroll Data & IT, Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (7 dagar kvar)