Flygplatstekniker sökes - omväxling och frihet under ansvar

Flygplatstekniker sökes - omväxling och frihet under ansvar

Är du sugen på att byta yrkeskarriär och prova något nytt? Vill du vara med när vi utvecklar flygplatsen till en ny nivå? Då har du hittat rätt!

Hos oss får du frihet under ansvar, härliga kollegor och ett omväxlande jobb!

Om tjänsten

Jönköping Airport söker nu medarbetare till vår driftavdelning i rollen som flygplatstekniker. Här får du sköta alla delar runt ett flygplans ankomst, avgång och har därför mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Arbetsuppgifterna består bl.a. av lastning och lossning av bagage och frakt, arbete som flygplatsbrandman/kvinna och köra ett flertal olika tunga specialfordon. Du kommer även arbeta med snöröjning av bana och uppställningsplatser samt gräsklippning av fältområden.

I en unik och spännande miljö har du möjlighet att ha flygplatsen som din arbetsplats där din vardag präglas av ansvar, säkerhet och hög grad av variation.
Kommande år innebär en hel del byggprojekt då vi bygger ut vårt bansystem för att kunna hantera både större fraktflyg och större charterflyg. Ett annat stort utvecklingsprojekt som är påbörjat är vårt nya driftområde med bl.a. ny bränsledepå, som ska vara klart under 2020. Vår satsning på miljö och hållbarhet är ett arbete som har pågått under flera år och även här kommer flera spännande projekt under de kommande åren. Vi erbjuder förmåner som bl.a. friskvårdsbidrag, förmånscykel, möjlighet att nyttja både sporthall och gym mm.

Vem är du?

Du som söker bör ha några års arbetslivserfarenhet som uppskattar ett rörligt, fysiskt och omväxlande arbete. Tjänsten passar dig som trivs med skifttider som är förlagda under både veckodagar och helger. Du är en driven lagspelare som sprider glädje och energi och har ett naturligt säkerhetstänk. Du trivs att arbeta tillsammans i grupp, är snabblärd och kan hantera stundtals stressiga situationer. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har treårig gymnasieutbildning, C-körkort, goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Tjänsten ställer krav på god fysisk förmåga och du måste uppfylla de grundkrav som ställs för flygplatsbrandman enligt gällande regelverk.
Eftersom skifttiderna innebär tidiga morgonar och sena kvällar måste du ha tillgång till bil för att kunna ta dig till och från flygplatsen.

Meriterande

Om du har maskinvana i form av hjullastare, truckkort B eller erfarenhet från snöröjning är det ett stort plus. Tidigare kunskaper inom flygplatsdrift, utbildad brandman eller flygplatsbrandman är mycket meriterande.
Eftersom vi strävar efter mångfald och jämställdhet på arbetsplatsen så värderas erfarenheter och kunskaper från olika språk och kulturer. Då avdelningen främst består av män ser vi gärna kvinnor som sökande.

Omfattning

Tillsvidare. Heltid, skiftgång. Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsvillkoren styrs av Allmänna Bestämmelser inom Visions avtalsområde.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande så tveka inte på att skicka din ansökan redan idag och bifoga utförligt cv och personligt brev.

Söker tjänsten gör du via ansök knappen i annonsen senast 20 december 2019 till Intervjuer kommer ske under vecka 2 och 3.

När du skickar in din ansökan godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekryteringsändamålet. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för HR och rekryterande personer inom organisationen i enlighet med GDPR och sparas i 2 år.
Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter finns att läsa på vår hemsida. https://jonkopingairport.se/om-oss/behandling-av-personuppgifter

Övrigt

Eftersom arbetet är placerat på flygplatsen, som är ett skyddsområde med höga säkerhetskrav, så kommer en säkerhetsprövning genomföras med utdrag ur belastningsregistret före anställning.
Du kommer även att behöva uppvisa intyg för sysselsättning (arbete, utbildning etc.) som täcker de senaste 5 åren tillbaka. Mer information om vad säkerhetsprövningen innebär finner du här: http://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html
Flygplatsen också är en del av totalförsvaret där personalen krigsplaceras.

Vill du ha ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jimmy Bratt 036-31 12 29 eller för frågor om rekryteringen HR-administratör Mikael Siebers 036-31 12 19.
Facklig representant för Vision är Christer Dahlberg 0703 - 94 26 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

När du skickar in din ansökan godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekryteringsändamålet. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för HR och rekryterande personer inom organisationen i enlighet med GDPR och sparas i 2 år.
Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter finns att läsa på vår hemsida.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Transport & Logistik, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://jonkopingairport.se
Sista ansökningsdag 20 dec 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jönköping Airport AB ägs sedan 2010 av Jönköpings kommun och erbjuder ett flertal charterdestinationer där vi återigen kan erbjuda resor till Turkiet och vårt senaste tillskott Zakyntos till nästa sommarsäsong. Vi är drygt 50 personer som arbetar inom Jönköping Airport men totalt har ett hundratal personer flygplatsen som sin dagliga arbetsplats. Våra värdeord: säker, smidig och personlig genomsyrar hela verksamheten där vi erbjuder en unik och spännande arbetsplats.