Flygplatschef till Jönköping Airport AB

Flygplatschef till Jönköping Airport AB

Jönköping Airport har en unik tillgänglighet genom sitt läge mitt i södra Sverige. Jönköping Airport AB är ett kommunalt bolag som driver och utvecklar flygplatsen i Jönköping. Efter kommunens övertagande år 2010 så har såväl passagerarsiffror som fraktverksamhet ökat markant.

Våra verksamhetsområden
Verksamheten består av tre verksamhetsområden: reguljärtrafik, chartertrafik och fraktflyg. Reguljärtrafik inrikes till Stockholm består av dagliga avgångar till Bromma samt till Karlstad. Linjerna trafikeras av flygbolagen BRA respektive BMI. Sedan 2015 erbjuds en reguljär utrikeslinje till Frankfurt med BMI.

Från flygplatsen går chartertrafik med TUI och VING till de populäraste semesterresmålen, med medelhavsdestinationer under sommarhalvåret samt Kanarieöarna under vinterhalvåret. På sommaren förekommer även inkommande charterflyg med turister från flertalet centraleuropeiska länder. Vintertid erbjuder charterarrangören Q-travel också skidcharter från Jönköping i form av direktflyg till Andorra och Spanska Baqueira-Beret.

Fraktflyg förekommer nattetid året runt. Här binds Bryssel, Karlsruhe, Oslo, Billund samt Helsingfors ihop, där Jönköping fungerar som ett nav. Operatörer i denna verksamhet är TNT, DanX samt Time:matters.

Om arbetsplatsen
Jönköping Airport AB är en flexibel flygplats, vars ledord är säker, smidig och personlig. Vi arbetar aktivt tillsammans med flygbolag, researrangörer och partners med att utveckla verksamhet och trafik både på passagerar- och flygfraktsidan. I kraft av det unika läget mitt i södra Sverige och det goda upptagningsområdet finns det en stor potential att utveckla Jönköping Airport till en viktig och samhällsekonomiskt lönsam affär. I dagsläget är det 48 personer som arbetar inom Jönköping Airport AB men totalt har ett hundratal personer flygplatsen som sin dagliga arbetsplats.

Fakta
  • Jönköpings flygplats invigdes 1961 och ny terminalbyggnad togs i bruk 1991
  • Landningsbanan är 2 203 meter lång och 45 meter bred
  • Jönköping Airport hanterar reguljärflyg, charterflyg, allmänflyg, taxiflyg samt driver en neutral säkerhetsgodkänd fraktterminal i egen regi
Några nyckeltal för 2017
  • Antal passagerare: 114 608
  • Hanterad fraktvolym: 4 095 ton
  • Med ett nytt miljötillstånd från 2016 står flygplatsen väl rustad att möta framtiden och tillgodose regionens behov av flygtransporter
Arbetsbeskrivning
Som flygplatschef är du verksamhetsansvarig och ansvarar för ledningen av flygplatsens flygoperativa verksamhet samt för flygsäkerheten. Du kommer att ansvara för att verksamheten uppnår luftfartens och Transportstyrelsens krav på funktionalitet, regularitet och säkerhet i driftutförandet. Du kommer att ingå i ledningsgruppen samt vara ordförande i samverkansrådet (LR) och rapportera direkt till VD.

Vidare kommer du att ansvara för fyra enheter: ramp-och fältservice, verkstad, fraktterminal samt customer service. Du ska aktivt arbeta för att utveckla Jönköping Airport AB enligt de målsättningar som finns och ha förmågan att leda verksamheten, skapa förtroende och entusiasmera dina medarbetare och din omgivning.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som tidigare har arbetat med logistik i en driftorganisation som är igång dygnet runt. Du bör ha flerårig erfarenhet av både personal-, budget och arbetsmiljöansvar. Om du har erfarenhet och förståelse för flygbranschen ser vi det som meriterande.

För att lyckas i rollen har du en naturlig fallenhet för ledarskap/coaching samt besitter en auktoritet som bygger på egen ledarerfarenhet. Du är engagerad och van att förse dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Vidare är du strukturerad och har en väl utvecklad förmåga att se till helheten i arbetet och stimuleras av samt ser utmaningar i förändringar. Du har förmågan att få saker att hända och klarar att hantera flera ärenden parallellt och samtidigt behålla en översiktsbild över skeendena. Som person är du jordnära, självständig samt logisk och praktisk.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser. Välkommen med din ansökan!

Du erbjuds
I en unik och spännande miljö har du möjlighet att ha flygplatsen som din arbetsplats där din vardag präglas av ansvar, säkerhet och en hög grad variation. Flyget skapar ett attraktivt och tillgängligt Jönköping där näringslivet blomstrar och där omvärlden finns runt hörnet. Hos oss bidrar du till resande, affärer och möten mellan människor. Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med en stark framtidstro.

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdagen är 2018-08-31, och intervjuer kommer att börja tidigast vecka 32. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på tel.nr 073-70 771 70 alternativt via mail: maria.vonsterneck@jurek.se
Mer info
Kontaktperson Maria Von Sterneck
Telefon 0737-07 71 70
Område Jönköping stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Hemsida http://www.jurek.se/
Sista ansökningsdag 31 aug (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.