Materialingenjör till Specialistlabben på Technology Center på Husqvarna

Materialingenjör till Specialistlabben på Technology Center på Husqvarna

Är du en nyexaminerad materialingenjör eller har arbetat några år och är sugen på en ny utmaning? Intresserar du dig av att arbeta med materialrelaterade tester för alla Husqvarnas produkter? Är du lösningsorienterad och strukturerad? Då kan detta vara jobbet för dig!

Dina arbetsuppgifter

Materiallabbet är en av specialistavdelningarna inom Technology Center. Där samlas och ansvaras materialteknisk expertkompetens och gemensamma labfunktioner och assisterar alla produktkategorier, inköp och produktion med materialrelaterade frågor och utredningar.

Som materialingenjör tillhör du ett team med 6 kollegor som besitter mycket erfarenhet och kompetens. Du kommer att arbeta med provning och utredningar kring materialrelaterade frågor gällande komponenter och material. Arbetet innefattar många materialtekniska områden så som stål, magnesium, plast, färg m.fl.
Till en början kommer fokus vara på introduktion kring arbetssätt och arbetsverktyg, därefter kommer du själv eller tillsammans med dina kollegor arbeta i olika provningar och utredningar kring frågeställningar från våra interna uppdragsgivare.

Dina arbetsuppgifter kommer vara:
 • Framtagning av provningsstrategier
 • Provförberedelser
 • Rapportskrivning (svenska och engelska)
 • Haveri- och rot-orsaksutredningar
 • Analyser
 • Kommunicera och diskutera resultat med uppdragsgivare
Din profil

Vi söker dig som trivs i en roll med varierande uppgifter där du få kombinera praktiskt och teoretiskt arbete.
Du är driven, initiativtagande och har en positiv, problemlösande attityd samt en förmåga att få saker gjort, snabb och effektivt.
Du är en lagspelare samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt. Du är noggrann i ditt arbete och lämnar inget åt slumpen.

Skallkrav:
 • Ingenjörsutbildning med inriktning mot material/kemiteknik/gjuteriteknik eller motsvarande.
 • God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande:
 • Erfarenhet av provutrustning såsom SEM, OES, XRF, hårdhetmätning, och allmän mikroskopi, kulörmätningar, TGA, DSC, FTIR.
 • Kunskap och intresse för Husqvarnas produkter, hur de används och är uppbyggda.
Villkor

Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Ort: Huskvarna
Lön: Enligt överenskommelse

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Framtiden
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Husqvarna Group är ett internationellt bolag med anrik historia inom produktutveckling sedan 1689. Idag är vi världsledande inom utomhusprodukter för grönytor inom både privat & offentlig sektor. Vi är pionjärer inom smarta trädgårdslösningar och visst har du hört talas om vår Automower?
Vi har en oerhört stark innovationsfilosofi och vi efterlever vår företagskultur genom att fokusera på individer, hållbarhet & mångfald.

Börjar du att jobba på Husqvarna Group erbjuds du:
 • En roll på ett internationellt produktbolag där du får arbeta med de senaste teknologierna
 • Möjlighet att arbeta i hela utvecklingskedjan och nära företagets produkter där du direkt ser resultatet av ditt arbete
 • En organisation som tar vara på varje medarbetares kompetens och där det finns stora möjligheter till kompetensutveckling både i din egen roll och inom bolaget
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.