Servicesäljare

Servicesäljare

Gillar du kundbemötande och har ett intresse för transportbilar? Då kan det vara dig vi söker!

Om tjänsten

Som Servicesäljare hos oss på Hedin Bil i Jönköping är ditt primära uppdrag att få våra kunder att känna sig väl bemötta i samband med sitt verkstadsbesök. Vi arbetar med transport- och lastbilar inom märkena Mercedes-Benz, Dodge RAM och Fiat. På anläggningen arbetar idag 23 personer fördelat på försäljning, verkstad och reservdelar.

Du kommer att ha kontakt med verkstadens kunder både i butik och över telefon. I rollen erbjuder du rådgivning och upprättar kostnadsförslag för reparationer och servicearbeten. Då du är främsta kontakten mellan verkstaden och kunden är det du som också håller kontinuerlig kontakt med kunden under hela processen, säkerställer att korrekt arbete blir utfört och att kunden är införstådd med eventuella kostnader och arbetsutföranden.

Du ansvarar dessutom för att optimera verkstadens drift och produktivitet genom att det är du som bokar in verkstadsjobb och planerar hur dessa ska fördelas bland mekanikerna.

I arbetet igång bland annat:
  • Svara på inkommande samtal
  • Upprätta kostnadsförslag och boka in verkstadsbesök
  • Ge servicerådgivning över disk och telefon i tekniska frågor
  • Vara behjälplig vid reklamationer
  • Hantera fakturering och kortbetalningar
  • Bevaka att mottagna fordon blir klara under överenskommen tid
Din profil

Vi söker dig som besitter kunskap/intresse kring bilar. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från service och försäljningsinriktade yrken där du visat prov på god social förmåga och leverans gentemot kund. Dokumenterad erfarenhet som servicesäljare/rådgivare från bilbranschen anses som meriterande. Ett krav är att du har vana att arbeta med telefon och dator som arbetsredskap.

Som person är du flexibel och har inga problem med sätta dig in i nya situationer eller hantera många uppgifter samtidigt. Då du kommer att vara företagets ansikte utåt behöver du också ha en känsla för service och en förmåga att alltid se lösningar. Vi värderar din personlighet högt!

B-körkort är ett krav och du måste behärska det svenska språket i både tal och skrift.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande arbete i ett expansivt företag, goda förtjänstmöjligheter och självständigt arbete i en region med goda förutsättningar. Sysselsättningsgraden är heltid och tjänsten innebär 6 månaders provanställning. Vi arbetar med både fast samt prestationsbaserad lön.

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag!
Mer info
Kontaktperson Björn Sundqvist
Telefon 070-296 38 25
Område Jönköping stad
Yrkesroll Fordon, Servicerådgivare
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.