Junior project manager mot IT/Finance till Husqvarna Group

Junior project manager mot IT/Finance till Husqvarna Group

I samarbete med Husqvarna Group och deras globala IT avdelning, GIS (Global Information Services) söker vi nu dig som är i början av din karriär. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats där du får möjlighet att arbeta i en internationell miljö. Vi tror att du är en innovativ person med en stor drivkraft och ett globalt synsätt. Genom att bli en del av Talangprogrammet får du chansen att ta klivet ut i arbetslivet och utvecklas tillsammans med världens största tillverkare av utomhusprodukter. Är du vår nästa talang?

Dina arbetsuppgifter

Talangprogrammet pågår under ett år, där du får en unik chans att varva arbete i den dagliga verksamheten med ett flertal utbildningsmoduler. Under utbildningsmodulerna får du lära dig mer om branschen och företaget.

IT på Husqvarna är organiserad under en global funktion - Global Information Services (GIS), som har det övergripande ansvaret för IT/IS till samtliga verksamheter runt om i världen.
IT Project Delivery ansvarar för att leverera projekt och tjänster inom rätt kostnader, inom utsatta tidsramar och med god kvalité. Detta gäller både genomförande av förändringar på existerande system och processer samt införande av nya. Målet som eftersträvas är att uppnå kundnöjdhet, maximera affärsnyttan och att leverera projekt inom tidigare nämnda ramar.

Som junior projektledare kommer du att leda små till medelstora projekt och jobba som projekt-koordinator. Du kommer till en början att gå med en erfaren projektledare som kommer att förse dig med olika arbetsuppgifter, vara en coach och mentor till dig och som kommer att hjälpa dig att bygga upp ett kontaktnät inom Husqvarna organisationen. Samtidigt får du chansen att lära dig de processer, system och verktyg som behövs för att kunna utföra arbetet på ett bra sätt. Arbetet kring förbättring av processer sker ständigt och detta är någonting du kommer att vara med i och hjälpa till att utveckla. Med tiden kommer du att få mer och mer ansvar i olika projekt där du kommer att ta ett helhetsansvar.
Exempel på arbetsuppgifter kan vara:
 • Vara en del av, och på sikt leda förstudier mot små och medelstora projekt
 • Skapa och uppdatera projekt dokumentation t.ex. projektplaner, specifikationer etc.
 • Planera och övervaka projekt aktiviteter, resurser, budget, omfattning, kvalitet och projektens generella framåtskridande
 • Ta fram resultatstatistik samt uppdateringar och rapporter i projekten
 • Förvalta befintliga projekt och utföra andra PMO relaterade uppgifter
 • Säkerställa att projekt jobba enligt Husqvarnas projektmodell
Då organisationen verkar på internationell nivå finns goda möjligheter att upptäcka andra delar av världen genom resor till bland annat Indien och England. Missa inte chansen, ansök till GIS Talangprogram redan idag!

Din profil

Skallkrav:
 • Högskoleutbildning inom exempelvis Systemvetenskap, Informationsmanagement, Logistik eller Industriell ekonomi med inriktning mot IT
 • Intresse och förståelse för IT och finans
 • Flytande svenska i tal och skrift
 • Flytande engelska i tal och skrift
Meriterande:
 • Du har läst kurser inom Projektledning och/eller har en certifiering inom området
 • Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet inom den finansiella- och/eller IT-sektorn.
Personliga egenskaper:
Vi lägger väldigt stort vikt vid dina personliga egenskaper då vi är måna om att rätt person ska hamna på rätt tjänst och företag!

Som person är du öppen och social, du har lätt för, och tycker om att skapa nya relationer och att samarbeta med olika typer av människor. Du är en problemlösande team-player som har en egen drivkraft och ser till att driva projekten framåt!

Villkor

Omfattning:
Heltid, dagtid

Lön:
Enligt överenskommelse

Startdatum:
17 september, eller enligt överenskommelse
Mer info
Kontaktperson Sofie Mellin
Telefon 0723015314
Område Jönköping stad
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 juni (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Husqvarna Group är en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2015 uppgick till 36 miljarder kronor och koncernen har över 13 000 medarbetare i 40 länder.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Dennes uppgift är att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.