Geotekniker till Sweco i Växjö

Geotekniker till Sweco i Växjö

Har du en utbildning eller några års erfarenhet inom bygg/anläggningsteknik? Vill du utvecklas inom ett spännande företag och ta steget mot geoteknik? I så fall är detta tjänsten för dig!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som geotekniker arbetar du i team med utmanande och varierade arbetsuppgifter. Ditt ansvarsområde kommer till en början huvudsakligen ligga i att planera, samordna och redovisa det geotekniska fältarbetet. Därefter kommer du kontinuerligt att få vara med om resonemangen avseende projektens geotekniska förutsättningar (behov av olika förstärkningsåtgärder, dess för- och nackdelar etc.) Inledningsvis arbetar du främst med redovisning, i CAD och Novapoint, samt samordning med fältgeotekniker för att sedan successivt ta ett bredare ansvar i projekten.

Exempel på arbetsuppgifter
 • Insamling av data
 • CAD-ritning
 • Rapportskrivning och dokumentation
 • Fältarbete förekommer till viss del
Du kommer inledningsvis bli tilldelad en handledare för att bli trygg i dina arbetsuppgifter och för att kunna växa in i rollen. För rätt person med vilja och kompetens finns det möjlighet att utvecklas och få mer ansvarsområden. Hos Sweco ges du goda chanser att både utvecklas som person och även i din yrkesroll.

Om området geoteknik:
Som geotekniker arbetar du med att klargöra och beskriva jordens grundläggningsförutsättningar för olika typer av konstruktioner. Resultatet av arbetet ska därefter generera valda grundläggningsmetoder, inklusive eventuella grundförstärkningsåtgärder samt temporära konstruktioner t.ex. sponter.
Som geotekniker arbetar du huvudsakligen i vägprojekt (inklusive broar, portar, fördröjningsmagasin, avvattning etc.), i större byggprojekt samt VA-projekt. I arbetet ingår en nära kontakt med konstruktörer, projektörer, entreprenörer, landskapsarkitekter och beställare.

Din profil

Skallkrav:
 • Flytande svenska i tal och skrift
 • Minst 3-årig högskoleingenjör, nyexad eller med några års erfarenhet inom bygg/anläggningsteknik
Meriterande:
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Körkort B
 • Autocad
 • Novapoint
 • Relevant examensarbete eller projektarbete
 • Relevant arbetslivserfarenhet
Som person är du noggrann, metodisk och ödmjuk. Du får saker att hända och har förmågan att driva på din omgivning på ett inspirerande sätt. Du är nyfiken, uppmärksam och har ett stort intresse för branschen. Eftersom du arbetar nära dina kollegor söker vi dig som har god förmåga till samspel med andra och en positiv grundinställning.

Villkor

Omfattning: Heltid
Start: Omgående, eller enligt överenskommelse
Placering: Växjö
Lön: Enligt överenskommelse

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag löpt ut. Välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Kontaktperson Kia Helmer
Telefon 0723 015510
Område Växjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 okt (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Dennes uppgift är att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.