Applikationsingenjör till försvar och säkerhetsföretag

Applikationsingenjör till försvar och säkerhetsföretag

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Applikationsingenjör kommer du ingå i avdelningen för Fordonssimulatorer tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Gruppen består av 21 medarbetare som kommer stötta och introducera dig så du blir en del av gemenskapen samt blir trygg i din arbetsroll.

Som applikationsingenjör kommer du främst att ingå i olika typer av kund - och utvecklingsprojekt. Tillsammans med erfarna kollegor kommer du att arbeta med att implementera funktioner och anpassa fordonssimulatorer enligt specifika kundkrav, för att sedan genomföra test och verifiering i labbmiljö. Du deltar i systemering, förstudier samt på plats hos kund för att verifiera systemen ute på fält.

Du kommer ha ett tätt samarbete med projektledare, programutvecklare och andra applikationsingenjörer och därför är det viktigt att du är kommunikativ och förstår värdet av kollegor och teamwork. Inledningsvis kommer det främst vara fokus på test, verifiering och dokumentation för att få en bra grund och förståelse för helheten i projekten.

Din profil

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess därför krävs svenskt medborgarskap och vi kommer att göra en säkerhetsprövning på våra kandidater.

Skallkrav:
  • Minst högskoleexamen, gärna inom mjukvara/elektronik/mekanik eller liknande
  • Svenska och engelska i tal och skrift, då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken
  • Stort teknikintresse
Meriterande:
  • Tidigare erfarenhet av test, verifiering och dokumentation
  • Erfarenhet av kvalificerat ingenjörsarbete
  • Andra språkkunskaper utöver svenska och engelska
Vi söker dig som är framåt, driven och känner stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har en vilja att utvecklas och lära dig mer samt bidra på din arbetsplats.

Du har förmågan att ta egna initiativ och styra ditt arbete samtidigt som du förstår värdet av kollegor och samarbete.
Du har ett stort tekniskt intresse och trivs i en kommunikativ roll med varierade arbetsuppgifter.

Villkor

Start: April, eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Placering: Huskvarna
Lön: Enligt avtal

Urval sker löpnade och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag löpt ut. Välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Kontaktperson Kia Helmer
Telefon 0723 015510
Område Jönköping stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 11 mars 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Företaget är världsledande inom avancerade träningssystem och utbildningsmaterial för försvar och säkerhetssektorer. Företaget erbjuder dig en kreativ arbetsmiljö som kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt.

Nu befinner sig företaget i en expansiv fas och behöver rekrytera nya medarbetare. Huvudkontoret i Huskvarna med 350 anställda, bolaget i sin helhet består av 700 medarbetare.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.