Säljare till elmia

Säljare till elmia

Elmia storsatsar och nu söker vi dig som vill vara med på vår resa! För att trivas och växa i din roll hos oss tror vi att du har ett brinnande intresse för försäljning och affärer - och har ett engagemang och driv i din personlighet som kan skapa och bygga relationer.

Vi tror på nyttan som våra mässor har för våra kunder och vill att Elmia ska vara platsen och sammanhanget där våra kunder lyckas.
Vi söker nu affärsdrivna och relationsbyggande affärsutvecklare till våra mässor inom affärsområdet Industri / Infrastruktur & Transport.

Rollen:
Som affärsutvecklare/säljare har du fokus på att sälja monteryta till utvalda mässor inom affärsområdet. Du har kontakt med både befintliga och helt nya kunder, och du ansvarar och äger hela affären från första kontakt till leverans och uppföljning.
Du kommer arbeta med olika mässor under olika tider på året och ibland även med parallella mässor. Rollen är en kombination av arbete på plats på Elmia och besök hos kunder, primärt i södra Sverige.
Du rapporterar dels till mässansvarig i dina projekt och dels till Affärsområdeschef.

Arbetsuppgifter:
  • Etablera kontakt med befintliga och nya kunder, beslutsfattare, påverkare och andra intressenter.
  • Styra dina aktiviteter kopplat till din budget.
  • Underhålla och uppdatera kunddatabaser och kampanjer i vårt CRM-system.
  • Bygga långsiktiga relationer med kundens och Elmias affär i fokus.
  • Hitta nya affärsmöjligheter där du får ansvar för att driva och utveckla affärerna.


Vem är du?
Vi söker dig som brinner för försäljning och affärsutveckling med minst ett par års erfarenhet av försäljning.
För att lyckas sälja tror vi att du behöver god kommunikativ förmåga och inspirationsförmåga till att förmedla vad vi på Elmia kan göra för våra utställare och kunder. Du trivs i en roll med mycket social kontakt och sprider naturlig energi till såväl din omgivning som över telefon. Som person är du positiv, ser möjligheter och får saker att hända. Du tar dig an arbetsuppgifter med stort ansvar, arbetsglädje och noggrannhet både gentemot kund och i det interna samarbetet.

Du har ett resultatorienterat sinne och triggas av att ta affären i mål med en nöjd kund. Du trivs med att arbeta i team men räds inte att kavla upp ärmarna och köra själv om situationen kräver det. För att trivas tror vi att du gillar, och kan jobba utifrån budget- och aktivitetsmål som är förankrat i vårt CRM-system och affärssystem.
För att klara rollen behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du behöver även B-körkort.
Tidigare erfarenhet av B2B och/eller tjänsteförsäljning är meriterande, men stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Varför Elmia?
Elmia är en unik och intressant arbetsplats för det personliga mötet inom många branscher. Våra kunder är vårt fokus. Mäss- och eventteamen sätts samman för att tillsammans producera den bästa upplevelsen för utställare och besökare. Det skapar en "vi-känsla" och ett stort engagemang för företaget och för varandra. Efter en tuff pandemi står vi nu inför många mässor, event och en ljus framtid.
Elmia AB är ett helägt kommunalt bolag som verkar på helt kommersiella grunder.

START: Enligt överenskommelse

PLATS: Jönköping

ANTAL TJÄNSTER: Tre

OMFATTNING: Heltid, 100%. Anställningen inleds med en provanställning på 6 månader.

LÖN: Månadslön

Redan börjat fila på din ansökan? Vi hoppas det!
Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval.

I denna rekrytering samarbetar Elmia AB med FSK Group. Ansvarig rekryterare är Alexandra Pettersson, 070-565 56 73. Du ansöker till tjänsten på www.fskgroup.se.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster. Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch. Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.