Mässansvariga till elmia

Mässansvariga till elmia


Vill du vara med och påverka svensk industris framtida konkurrenskraft?
Vill du vara med att lösa morgondagens utmaningar med den stora utbyggnaden av VA-systemet?
Har du förmågan att styra projekt, från start till mål?

Elmia står inför mycket spännande utmaningar och stärker nu sin position som Nordens ledande aktör inom mässor och mötesplatser för bl.a tillverkningsindustrin och VA-branschen.


Vi söker nu flera mässansvariga till affärsområde Elmias industri, infrastruktur och transportmässor.

Vi söker två mässansvariga till Elmia Produktionsmässor:
Elmia Produktionsmässor är Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri. Mässorna är en visionär teknikplattform där tillverkningsindustrins utveckling och Sveriges framtid för industriproduktion står i centrum.

Till Elmia Produktionsmässor hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer samt Elmia 3D. Mässorna går parallellt med varandra vartannat år. Tillsammans utgör mässorna en komplett arena med Sveriges tunga produktionskompetens samlat på ett och samma ställe.

Vi söker även en mässansvarig till VA-mässan:
VA-mässan är en väletablerad mötes- och marknadsplats för VA-branschen som arrangeras i nära samarbete med branschens viktigaste organisationer. Här möts aktörer från den kommunala VA-sektorn och industrin med producenter av utrustning och tjänster inom branschen. Mässan arrangeras vartannat år.

Uppge gärna vilken roll du söker i CV.

Rollen:
Som mässansvarig har du ansvar för hela affären för den/de mässor du jobbar med. I nära samarbete med ditt team och Elmias övriga organisation arbetar du med din/dina mässor från planering och budgetering till uppföljning.
Du rapporterar direkt till Affärsområdeschef.

Som mässansvarig är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Resultatansvar
  • Planera, budgetera, prognosticera, följa upp och analysera


 • Utvecklingsansvar, kort- och långsiktigt
  • Utveckla befintliga samt skapa nya affärer.
  • Omvärldsbevakning
  • Nätverkande och utveckling av nya mässor inom området.


 • Ledaransvar
  • Ansvar för projektteam, både resurser inom och utanför eget affärsområde
  • Leda, engagera, driva, delegera och följa upp.

Vem är du?
Denna roll passar dig som drivs av att skapa unika möjligheter att utveckla nya och befintliga projekt under stor frihet för tillverkningsindustrin och/eller VA-branschen. För att lyckas i rollen tror vi du behöver ha intresse för ditt område och viljan att utveckla, förbättra och påverka.
Som person har du ett coachande och prestigelöst förhållningssätt, är kommunikativ, engagerande och är en relationsbyggare. I rollen klarar du att driva ditt arbete framåt både ensam och tillsammans med andra.

Ditt arbetssätt är strukturerat och noggrant men du vågar testa nya vägar och lösningar.
Du har drivkraft och engagemang att utveckla dig själv, ditt team, ditt arbetsområde och vår verksamhet.
Vi ser gärna att du har jobbat med projektledning i någon form och har relevant högskoleexamen och/eller yrkeserfarenhet. Erfarenhet inom tillverkningsindustrin eller VA-branschen är meriterande.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Du har även B-körkort.


Varför Elmia?

Elmia är en unik och intressant arbetsplats för det personliga mötet inom många branscher. Våra kunder är vårt fokus. Mäss- och eventteamen sätts samman för att tillsammans producera den bästa upplevelsen för utställare och besökare. Det skapar en "vi-känsla" och ett stort engagemang för företaget och för varandra. Efter en tuff pandemi står vi nu inför många mässor, event och en ljus framtid. Vi vill att du är med på den resan!
Elmia AB är ett helägt kommunalt bolag som verkar på helt kommersiella grunder.

START: Enligt överenskommelse
PLATS: Jönköping
ANTAL ROLLER: Tre
OMFATTNING: Heltid, 100%. Anställningen inleds med en provanställning på 6 månader.
LÖN: Månadslön

Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval. Vi ser fram emot att träffa dig!
Välkommen!

I denna rekrytering samarbetar Elmia AB med Finnveden Säljkraft AB. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl, 072-525 00 07. Du ansöker till tjänsten på www.finnvedensaljkraft.se.
Mer info
Kontaktperson Johan Sandahl
Telefon 0370-30 25 01
Område Jönköping stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster. Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch. Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.