Kommunikationsansvarig - elmia

Kommunikationsansvarig - elmia

1 Bolag, 30 varumärken, 40 Branscher, 400 000 besökare, 5 språk,

Får du ihop kommunikationen?

Då söker vi dig!

Skicka in din ansökan redan idag!

Rollen:

Vi söker dig som vill vårda och stärka ELMIAs Varumärkesportfölj.

Du ansvarar för ELMIA ABs övergripande kommunikation i olika kanaler, nationellt och internationellt. Tillsammans med VD, Ledningsgruppsmedlemmar och funktioner arbetar du bl.a med Hållbarhetskommunikation, Elmia som Arbetsgivare, Kriskommunikation och Intern kommunikation.
Mäss- och eventteamen kommunicerar alla våra arrangemang för att marknadsföra dem till potentiella kunder, utställare och besökare. Vi behöver dig för att samordna och utveckla detta arbete och för att ta ett övergripande ansvar för ETT Elmia utifrån vår vision, värderingar och kännetecken.

Du har matrisansvar för Elmias 8-10 kommunikatörer och blir deras röst i kommunikationsfrågor samt håller samman arbetssätt, system och kompetensbehov. Du agerar bollplank och bidrar till kvalitetssäkring av de olika kommunikationsplanerna som Elmia arbetar med. Genom att stödja och utmana bidrar du till företagets utveckling och framgång. Du driver gemensamma kommunikationsupphandlingar, som inte är projektspecifika, och sätter den övergripande strategin för vad Elmia ska göra Inhouse och vad som köps externt.

Du rapporterar till Ekonomichefen och deltar på vissa Ledningsgruppsmöten. Uppdraget växlar mellan strategiskt och operativt arbete. I rollen ska du bidra till företagets affärsutveckling, tillväxt och lönsamhet genom att processutveckla vårt kommunikationsarbete.
Omvärldsbevakning, analyser och uppföljning är en del i arbetet och i rollen förväntas du också ta ett ansvar för metoder och system inom kommunikationsområdet.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av kommunikation inom B2B och B2C där du har haft en ledande position.
Som person tror vi att du har ett coachande förhållningssätt, är lyhörd och har lätt för att bygga relationer och skapa nätverk. Du är modig, kreativ, drivande och är en god kommunikatör och inspiratör. Du drivs av att se andra växa, utvecklas och du har förmågan att stötta kollegor i vardagen inom olika områden där du har en god samarbetsförmåga och ett kundorienterat förhållningssätt.

Du är analytisk, kommersiell och strategisk. Du har erfarenhet av att skapa förutsättningar för goda resultat i stora och komplexa samarbeten/projekt. Du behärskar svenska och engelska med lätthet både i tal och skrift. Du kan hanterar olika digitala medier, aktuella kommunikationsplattformar och system. Du brinner för att ge uttryck i text, ljud och bild med både känsla och professionalism utifrån en given tonalitet. Du följer intresserat trender inom marknad och kommunikation och ser relationen mellan marknad och sälj.

Varför Elmia?

Elmia är en unik och intressant arbetsplats för det personliga mötet inom många branscher. Våra kunder är vårt fokus. Mäss- och eventteamen sätts samman för att tillsammans producera den bästa upplevelsen för utställare och besökare. Det skapar en "vi-känsla" och ett stort engagemang för företaget och för varandra. Efter en tuff pandemi står vi nu inför många häftiga event och en ljus framtid.

Vi vill att du är med på den resan.

Elmia AB är ett helägt kommunalt bolag som verkar på helt kommersiella grunder.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster. Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch. Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.