Applikationstekniker

Applikationstekniker

Vi söker en applikationstekniker med utbildningsansvar
Inriktning Haas/Universal Robots
Som applikationstekniker på Edströms Maskin kommer du att hålla i programmeringsutbildningar i skärande bearbetning med fokus på fabrikatet Haas, samt utbildningar på våra robotar från Universal Robots. Du kommer arbeta med teknisk problemlösning, telefonsupport, hålla i demonstrationer, göra cykeltidsberäkningar samt testkörningar i våra demomaskiner.

Vi söker dig som har en industriteknisk utbildning eller erfarenhet av CNC – programmering, gärna HAAS/ISO-programmering. Tjänsten passar dig som idag arbetar som applikationstekniker, produktionstekniker eller är ställare av CNC-maskiner. Du ska kunna förmedla dina kunskaper inom skärandebearbetning, trivas i rollen som utbildare och problemlösare. En stor del av ditt jobb är att utbilda våra kunder på plats i vårt showroom och på distans digitalt, för att lyckas med detta bör dina personliga egenskaper vara social, pedagogisk och serviceinriktad. I teamet du kommer ingå i finns idag tre erfarna applikationstekniker, flertalet servicetekniker och maskinsäljare.

För att lyckas i rollen behöver du som söker ha lätt för att prata inför folk och trivas med att jobba nära våra kunder. Vi vill att du har goda kunskaper i engelska då mycket dokumentation och kontakt sker med våra utländska leverantörer. Tjänsten utgår från Jönköping. Resor och övernattningar kan förekomma vid tex utbildning på plats hos kund, mässor och utbildning hos leverantör. Körkort B krävs.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med mycket kundkontakter, där du kommer att arbeta med en av världens största producenter av verktygsmaskiner. Du har stora möjligheter till utveckling inom områdena skärande bearbetning och automation.

Ansökan skickas till: info@edstroms.com
För ytterligare frågor kring tjänsten, kontakta:
Henrik Olsson 070-839 20 52
Sista ansökningsdag: 31/1-21 (Intervjuer sker löpande)
Mer info
Email Mejla Edströms Maskin AB
Område Jönköping stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.edstroms.com/maskin/
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Edströms: I över 72 år har Edströms varit en av Sveriges ledande leverantör av maskiner, verktyg och service. Vi finns i Jönköping och är tillsammans 60 anställda i Edströms Maskin AB, Edströms Service AB och Edströms verktyg AB samt Edstrøms Værktøjs­maskiner ApS i Danmark. Läs mer på edstroms.com