Löneadministratör till enheten för löneadministration

Löneadministratör till enheten för löneadministration

Trivs du med ett arbete som innebär stort eget ansvar och vill du vara med och bidra till ett kvalitativt arbete med löneadministration för Sveriges domstolar?
Vi söker nu en löneadministratör som vill ingå i vårt team på enheten för löneadministration.

Arbetet innebär

Vårt huvudsakliga uppdrag vid enheten för löneadministration är att ansvara för löneadministrationen inom Sveriges Domstolar. Vi ansvarar också för utbetalning av ersättningar till nämndemän samt granskning av rese- och utläggsräkningar.
Du kommer att vara kontaktperson mot olika domstolar och ansvarar för hela flödet i lönearbetet med bl.a. reseadministration, avtalstolkning, direktrapportering i lönesystem och handläggning av löneärenden. Du kommer att ha många kontakter med andra yrkesgrupper och arbeta med trevliga kollegor. Vi arbetar i nyrenoverade moderna lokaler i centrala Jönköping och du kommer att ingå i ett team på enheten för löneadministration som är en utav fyra enheter på HR-avdelningen.

Vem söker vi?

Du som söker har YH-utbildning inom löneadministration och flera års erfarenhet av löneadmi-nistration i offentlig verksamhet. Vi ser helst att du har goda kunskaper i lönesystemet Palasso men även erfarenhet från andra större lönesystem kan vara meriterande. Du har kunskaper om la-gar och avtal inom löneadministration och har du även erfarenhet av Villkorsavtalet och Villkors-avtal-T ser vi detta som värdefullt.

Vidare ser vi att du har en hög servicenivå och lätt för att lära dig nya arbetsuppgifter. Du är van vid att arbeta självständigt samtidigt som du trivs med att arbeta i team. Arbetet ställer krav på att du är noggrann, ansvarskännande och har förmåga att prioritera. Vi förutsätter att du kan stå bakom våra värderingar, Lyhördhet, Arbetsglädje, Återkoppling och Helhetssyn. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Domstolsverket

Domstolsverket har sitt huvudkontor i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 390 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Sveriges Domstolar utgörs av ett 80-tal olika domstolar där cirka 6 800 personer arbetar.
Hos oss på Domstolsverket har vi hög kompetens och vi arbetar engagerat, kvali-tetsinriktat och målstyrt. Som medarbetare på Domstolsverket har du möjligheter att utvecklas och att själv bidra till utvecklingen inom Sveriges Domstolar.
Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam, modern och utvecklande miljö som ligger centralt i Jönköping.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 sept (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.