HR-Manager till DACHSER Sweden AB

HR-Manager till DACHSER Sweden AB

Spännande jobbmöjlighet som HR Manager till DACHSER Sweden AB med bas i Jönköping!

Tycker du om brett HR-arbete med många kontaktytor där du får möjlighet att utveckla HR-funktionen inom en Nordisk organisation?

DACHSER Sweden AB är ett framgångsrikt företag inom spedition med hög utvecklingstakt och stark framåtanda. Vi söker dig, vår nya HR Manager som med egen prägel kan lyfta vårt HR-arbete till ytterligare en nivå. Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

En spännande och utmanande position i ett internationellt företag med hög tillväxttakt på den svenska marknaden. Vår företagskultur präglas av en stark laganda, en öppen och trevlig miljö och ett professionellt engagemang. Du får en omväxlande vardag och gode möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling. Som medarbetare får du bra och flexibla anställningsvillkor, inklusive tjänstebil, pensionsavtal och lön efter kvalifikation.

Dina framtida arbetsuppgifter

Du är i nuläget den enda HR-resursen i vår svenska organisation och rollen innefattar därför både administrativa och utvecklande HR-uppgifter (den faktiska löneberedningen hanteras i vår ekonomiavdelning i Köpenhamn). Sannolikt kommer ytterligare mer administrativa resurser tillkomma till HR-avdelningen och du själv kommer att vara starkt delaktig i hur denna struktur kan komma att sättas upp.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Proaktiv sparringpartner till våra lokala chefer
  • Driva HR-processer i tätt samarbete med lokala chefer
  • Planera, organisera, genomföra rekrytering och test
  • Anställningar, onboarding, uppsägningar etc
  • Utbildningsplanering och samarbete med interna och externa skolor
  • Förhandlingar med fackliga organisationer
  • Tolka och informera om arbetsrättsliga lagar och avtal (Tjänstemannaavtalet och Transportavtalet)
  • Kontakt till Biltrafikens Arbetsgivarförbund
  • Uppföljning av löner och anställningar
  • Förbereda och uppdatera handböcker, riktlinjer, policies och dokument
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Som HR Manager får du, med referens till och i nära samarbete med Head of HR Nordic i Köpenhamn, ansvaret för alla HR-frågor i DACHSER Sweden AB. Som medlem i den svenska ledningsgruppen så är du en konstruktiv, trovärdig och engagerad sparringpartner till våra lokala Branch Managers.

Du har din bas i Jönköping, men i tjänsten ingår ett betydande antal inrikesresor till
Stockholm, Göteborg och Malmö och resor till Köpenhamn.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Du har breda kunskaper och erfarenhet av tillämpning av lagar och avtal, personalplanering, kompetensförsörjning, uppdatering och implementering av policies, riktlinjer och systematiskt arbetsmiljöarbete m.m.

Du har en utpräglad servicekänsla, du är proaktiv och tar initiativ. Du har ett genuint intresse av rekrytering och vet hur vi ska dra till oss de rätta medarbetarna och göra DACHSER till den mest föredragna arbetsplatsen inom speditionsbranschen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, hög integritet samt ett självständigt och drivande arbetssätt. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Lovisa Wang-Larsen
Telefon 0708-888 411
Område Jönköping stad
Yrkesroll Organisation & ledning, HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 27 nov 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/