Trafikplanerare, Jönköping

Trafikplanerare, Jönköping

Just nu söker vi på DHL Freight en lösningsorienterad och relationsbyggande Transportplanerare till vår verksamhet i Jönköping. I Jönköping arbetar ca 7 personer med transportplaneringen av partigodset i Småland, Blekinge. Transportplaneringen tillhör funktionen Freight Domestic Production.

Freight Domestic Production är den funktion inom DHL som styr våra nationella partigodstransporter samt olika typer av specialtransporter. Varje dag åker ungefär 1700 lastbilar omkring på Sveriges vägar med partigods. Det kan vara allt från däck, livsmedel, husmoduler, trädgårdsmöbler och flaggstänger.

Vad erbjuder vi dig?

På DHL har vi massor att vara stolta över. Men det vi är mest stolta över är våra medarbetare. Och som medarbetare på DHL har du möjlighet att upptäcka och utveckla dina starka sidor. Ta chansen att vara en del av vårt skickliga globala team. Som en del av världens ledande logistikföretag har du möjlighet att vidga dina vyer och uppnå resultat tillsammans med de bästa i branschen. Allt vi kräver från dig är ditt engagemang, att du tror på dig själv och att du har vad som krävs för att utföra jobbet!

På trafikkontoret i Jönköping erbjuder vi en trivsam och inspirerande arbetsmiljö, ett varierande arbete, strävan mot att vara det bästa teamet och interna utvecklingsmöjligheter.

I arbetet som transportplanerare så är dina huvudsakliga arbetsuppgifter transportplanering dvs. koordinera lastkapacitet med hög fyllningsgrad och minsta möjliga miljöpåverkan vilket du får möjligheten att göra självständigt. Du samordnar, optimerar och utvecklar trafiken i samråd med transportörerna. Du kommunicerar med kunder både interna och externa samt åkerier där du bidrar med en kundupplevelse i världsklass. Du hittar nya åkerier samtidigt som du vårdar relationen med befintliga och driver våra affärsrelationer. I rollen så hanterar du även fakturor och tillhörande fraktdokumentation inom ansvarsområdet.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet av transportplanering och transportbranschen. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, meriterande med kunskaper i andra språk som till exempel polska, Estniska. Du kan Sveriges geografi och du har god PC-vana. Vi ser också att du passar in i vårt team då du har god samarbetsförmåga, är engagerad och lösningsorienterad. I rollen som Trafikplanerare är det viktigt att du kan skapa och bygga nya relationer, att du är serviceinriktad, har ett affärsmannaskap och att du klarar av ett varierat arbetstempo utan att tappa fokus.

Intresserad?

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatumet. Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att ringa Christian Mattsson, Local Production Manager. +46 70-934 54 45. Du ansöker genom att klicka på Ansök. Sista ansökningsdag 2018-11-26
Mer info
Kontaktperson Christian Mattsson
Telefon +46 70-934 54 45
Email Mejla Christian Mattsson
Område Jönköping stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.logistics.dhl/se-sv/home.html
Sista ansökningsdag 26 nov (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vilka är vi?
DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 470 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla