Serviceingenjör till Coloreel

Serviceingenjör till Coloreel

Genom att korta ledtider, öka produktiviteten och skapa helt nya designmöjligheter för alla som producerar brodyr, håller just nu Coloreel på att revolutionera hela brodyrbranschen.
Just nu pågår industrialiseringen av Coloreel och produktlansering sker 17-20 September på modemässan Avantex i Paris. Därför stärker vi upp företaget på flera fronter. Vi söker dig som vill vara med på en resa som både handlar om att ta fram en innovation till en global marknad och att vara en del i att bygga upp bolaget bakom den banbrytande produkten.

Din roll:

Som Serviceingenjör blir du del av bolagets tekniska support och eftermarknad. Du är företagets ansikte utåt och hanterar varierande ärenden som berör bolagets produkter och serviceerbjudanden.
I din roll kommer du att ge teknisk support, utbildning, hantera kundärenden och sköta tillhörande administration. Du uppdaterar kollegor och håller kunder informerade om pågående ärenden. Du är lyhörd för affärsmöjligheter och arbetar med merförsäljning. En viktig del i din roll är att aktivt delta i interna förbättringsprojekt då du många gånger är den som först fångar upp kundens behov. I samarbete med övriga kollegor bidrar du till verksamhetens framgång.

Du är sedan tidigare en duktig tekniker som via introduktion kommer att lära dig att serva Coloreels maskiner. Du blir sedan en av de personer som utbildar våra distributörer runt om i världen. I den här rollen arbetar du även nära R&D-avdelningarna i bolaget. Du får en god insyn i bolagets alla delar och därmed möjlighet att bredda och fördjupa din tekniska och kommersiella kompetens.

Vi söker:

Vi söker dig som har ett stort teknikintresse med någon form av teknisk bakgrund genom tidigare arbetslivserfarenhet och/eller studier (gymnasieingenjör alternativt teknisk eftergymnasial utbildning). Du har tidigare arbetat med internationella kundkontakter i någon form. Tjänsten innefattar frekventa resor internationellt och vi förutsätter att du innehar B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. i den här rollen. Du är social, förtroendeingivande, lugn och har ett pedagogiskt förhållningssätt. Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat.

Känner du att du har mer att ge? Att dina arbetsuppgifter har blivit till processer med lite eller ingen kreativitet? Jobbar du verkligen med det du tycker är roligt och som du brinner för? Vill du utvecklas, ha roligt, göra skillnad och prova på något nytt? Då kan vi erbjuda dig en inspirerande tjänst i ett starkt växande bolag med förmågan att förändra textilvärlden!

Coloreel:

Coloreel är ett svenskt teknik- och innovationsföretag inom textilindustrin. Sedan 2009 har företaget utvecklat den unikt patenterade Coloreel-tekniken, en banbrytande innovation som möjliggör högkvalitativ infärgning av textiltråd som öppnar fantastiska nya designmöjligheter. Tekniken kan användas för brodyr, sömnad, stickning, vävning med mera. Coloreel's första produkt baserad på tekniken är en trådinfärgningsenhet som är skapad för att användas till industriella brodyrmaskiner.
I samband med att produkten har visats upp för branschen har företaget vunnit ett stort internationellt innovationspris på en ledande branschmässa i Tyskland samt fått ett stort EU-bidrag på 20 mSEK för att industrialisera produkten.
17-20 September lanseras produkten på modemässan Avantex i Paris och globala kontraktstillverkaren Scanfil kommer stå för tillverkningen. Ett av delsystemen i enheten produceras av det stora japanska elektronikföretaget Ricoh. Coloreel står inför en mycket spännande tillväxtresa, där världsledande bolag inom textil, mode, sportkonfektion, brodyr och textilmaskinproduktion står i kö för att få bli kunder.

För mer info besök www.coloreel.com
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 4 okt (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.