International Director / Programchef till Erikshjälpen

International Director / Programchef till Erikshjälpen

Vill du arbeta för barns rättigheter i Sverige och i världen? Vill du dessutom vara en del av en organisation som präglas av hjärta och genuint engagemang? På Erikshjälpen finns nu möjligheten att få arbeta i en nyckelroll i organisationen, där du är spindeln i nätet mellan regioner, kulturer och medarbetare internationellt.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Erikshjälpen.

Om företagetErikshjälpen är en barnrättsorganisation som arbetar för att barn som lever i fattigdom och utsatthet ska få ett bättre liv, både nu och i framtiden. Erikshjälpen arbetar i fem regioner runt om i världen, samt i Sverige, för barns rätt till utbildning och fritid, hälsa samt trygghet och skydd. Arbetet sker utifrån barnkonventionen, tillsammans med lokala partnerorganisationer. Erikshjälpen driver även opinions- och påverkansarbete för att främja barns rättigheter. Inom Erikshjälpen finns Sveriges ledande second hand-verksamhet med ett 60-tal butiker och ett växande nätverk av samarbetspartners. Överskottet från butikerna används för sociala och humanitära insatser.

Som anställd hos Erikshjälpen blir du en del i en verksamhet som står upp för barns rättigheter i Sverige och i världen. Erikshjälpen ser positivt på mångfald ur alla aspekter och välkomnar sökande med varierande erfarenhet och bakgrund.
Som anställd hos Erikshjälpen kommer du att göra skillnad!

ArbetsuppgifterI rollen som programchef har du det övergripande ansvaret för personal-, ekonomi- och verksamhet för Erikshjälpens internationella programavdelning samt regionkontoren i Östafrika, Västafrika, Sydostasien och Östeuropa. Det innebär även direkt personalansvar för regionchefer, biträdande programchef och vissa stödfunktioner på huvudkontoret. Därtill har du det övergripande ansvaret för aktuella förändringsprocesser, kvalitetssäkring och strategiutveckling inom den internationella avdelningen. Vidare har du även det övergripande ansvaret för arbete med policy, metod och lärande inom programverksamheten regionalt, vilket i praktiken innebär att du är ansvarig för cirka 100 projekt varje år. Därför är det viktigt att du ser till att underlag skapas från tidigare erfarenheter och att information samt lärdomarna sedan sprids vidare i organisationen.

I rollen arbetar du tätt ihop med biträdande programchef, HR, ekonomi och övriga ledningsgruppen. Du är även adjungerad till styrelsen och du ansvarar för en övervägande del av organisationens budget, vilket gör dig involverad i stora ekonomiska beslut. Du rapporterar direkt till generalsekreteraren medan regioncheferna på de internationella kontoren rapporterar direkt till dig.

I tjänsten är du ansvarig för internationella kontor och tillhörande projekt. Vilket innebär internationella resor 2-3 gånger om året samt resor inom Sverige ett par gånger om året.

Formella krav
  • Du har en högskoleutbildning inom utvecklingsfrågor, globala studier, mänskliga rättigheter eller likvärdigt
  • Du har mångårig och aktuell arbetslivserfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete
  • Erfarenhet av barnrätt, bistånd och ett rättighetsbaserat arbetssätt
  • Erfarenhet av personalledning och att leda genom chefer
  • Du talar och skriver obehindrat på engelska
  • Meriterande: om du själv arbetat internationellt och gärna i någon av Erikshjälpens regioner
I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team, därför det är viktigt att du uppskattar att samarbeta med andra. Du känner dig även hemma i en kristen miljö eftersom Erikhjälpen samverkar med församlingar och kyrkor utifrån en trosbaserad kontext regionalt. Rollen kräver en öppen inställning till andra människor, vilket innebär att du har en prestigelös inställning till samarbete som präglas av olika kulturer, förhållningssätt och individer. Som person är du driven och du motiveras av att sätta igång och driva projekt framåt. Därtill bidrar du med idéer och nya perspektiv och har ett intresse för att lära dig nya saker och att testa på nya tillvägagångssätt. Vidare söker vi dig som drivs av att leda och motivera andra för att uppnå gemensamma mål. Du får med dig dina medarbetare genom att engagera, motivera och tydliggöra vägen framåt. Du har en naturlig förmåga att skapa och bibehålla relationer på alla nivåer såväl inom organisationen som utanför och viktigast av allt: du brinner för barns rättigheter.

Övrig information
Start: Efter överenskommelse
Plats: Sverige, Huskvarna 2-3 dagar i veckan
Lön: Efter överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: ideell organisation, Erikshjälpen, barns rättigheter, internationellt arbete, International Director, koordinator, programchef, projektledare, välgörenhet, senior, barnkonventionen, utrikes, utvecklingsarbete, utbildning, EU, Östafrika, Västafrika, Sydostasien, Östeuropa, miljö, mångfald, kultur, Global, utbildning, hälsa, småskalighet, heltid, Jönköping, Småland
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!