Ekonomiassistent med intresse för redovisning till Axfood

Ekonomiassistent med intresse för redovisning till Axfood

Tycker du om att grotta ner dig i siffror och är intresserad av ett arbete med mycket eget ansvar? Här får du möjlighet att arbeta i ett spännande bolag där du ges utrymme att växa.

Om företagetI Axfoodkoncernen ingår butikskedjorna Willys och Hemköp. Inom Hemköp finns även handlarägda butiker och Axfood Närlivs samverkar med Tempo, Handlar'n och Direkten. Axfood Närlivs levererar dessutom till servicehandeln. Grossistförsäljning drivs genom kedjan Axfood Snabbgross. Dagab ansvarar för koncernens sortimentsutveckling, inköp och logistik.

Totalt har Axfood 263 egna butiker och cirka 820 samverkande butiker. Axfood är nummer två på den svenska marknaden med en marknadsandel på cirka 20 procent.

Axfood Shared Service Center ska genom att hantera ekonomi- och löneadministration möjliggöra för de affärsdrivande enheterna att kunna fokusera på sin kärnverksamhet. Axfood SSC skall verka utifrån gemensamma processer och system och administrera tjänster för alla Axfoods helägda bolag. Axfood SSC har ett 90-tal medarbetare och finns i moderna, fina lokaler på Bataljonsgatan i Jönköping. Verksamheten präglas av ett högt tempo och en varm och inbjudande arbetsmiljö.

ArbetsuppgifterSom redovisningsassistent arbetar du med löpande bokföring och kontoavstämningar i koncernens bolag. Du hanterar kassaredovisningar för ett antal butiker och medverkar vid månadsbokslut. I arbetsuppgifterna ingår även koncernavstämningar, anläggningsredovisning och löpande förbättringsarbete i processen. Då du arbetar i en stor koncern innebär arbetet dialog med många kontaktytor. Arbetet sker i programmen SAP Ekonomi och Adra Match Accounts. För rätt person finns möjlighet till goda utvecklingsmöjligheter inom bolaget.

Formella krav
  • Eftergymnasial examen inom ekonomi, gärna mot redovisning
  • Något års erfarenhet inom området, gärna inom redovisning
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska
  • Det är meriterande med kunskaper inom SAP samt kunskaper inom Excel
Vi tror att du som söker tjänsten är en person som har en analytisk förmåga där du kan tänka abstrakt och komplext inom det ekonomiska området. Vidare är det viktigt för dig att att vara noggrann med detaljer i det dagliga arbetet, då du ser sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du är lyhörd och intresserad av kommunikation både på organisatorisk och mellanmänsklig nivå.

Övrig information
Start: 1 juni
Plats: Jönköping
Lön: enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: redovisning, redovisningsassistent, redovisningsekonom, ekonom, ekonomiassistent, löpande bokföring, månadsbokslut, årsbokslut, koncernredovisning, Excel, SAP, heltid, Jönköping
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.