Ekonomiansvarig till Ocab

Ekonomiansvarig till Ocab

Har du en bakgrund inom ekonomi och vill ta ett nästa steg i karriären? Lockas du dessutom utav ett helhetsansvar där du får möjligheten att arbeta brett med ekonomi? Som ekonomiansvarig får du möjligheten att leda och påverka utvecklingen av regionens tre bolag Ocab, NHS och MCM Relining.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Ocab.

Om företagetTillsammans med Ocab ingår systerföretagen NHS, MCM Relining, S-pipe och Planea i Oleterkoncernen. Tillsammans erbjuder de sina kunder en helhetslösning inom skade-, industri-och fastighetsservice. I region Jönköping ingår tre bolag, Ocab, NHS och MCM Relining, där regionen omsätter ca 100 msek och har 90 anställda.

Ocab är Sveriges ledande skadeserviceföretag som arbetar med att begränsa, åtgärda och förebygga skador. Ocab finns på ett 50-tal orter över hela landet.

MCM Relining utför totalrenovering av avloppssystem genom relining i och kring fastigheter och NHS erbjuder rikstäckande verksamhet med ett brett utbud av tjänster för fastighet och industri, inom högtrycksspolning, sanering, vakuumsugning och rörinspektion.

ArbetsuppgifterI rollen som ekonomiansvarig ingår du i den lokala bolagets ledningsgrupp och ansvarar för att leda, fördela och delegera arbetsuppgifter inom ekonomi, finans och administration. Du har en nyckelroll där du tillsammans med ledningsgruppen ansvarar för koncernens fortsatta framgångar. Du har ett personalansvar för fyra medarbetare som arbetar med kund-och leverantörsfaktura där du driver och utvecklar denna avdelning. Dina arbetsuppgifter innefattar även redovisning, bokföring samt rapportering av bokslutsrapporter till koncernen. Du arbetar även proaktivt med att identifiera ekonomiska risker i verksamheten och föreslå åtgärder för att undvika dessa risker. Detta innebär att du även leder budgetarbetet för bolagen och analys av nyckeltal.

Vidare har du ett nära samarbete med platschefer och VD där du stöttar dessa i olika ekonomiska och finansiella frågor, analys av utfall samt upprättande av budgetar och prognosarbete. Rollen innebär även att du hjälper till med att utveckla, revidera och implementera nya rutiner för att effektivisera ekonomiarbetet. Du rapporterar till koncernen och är delaktig i koncerngemensamma processer och aktiviteter.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Avslutad högskoleutbildning inom ekonomi
  • Arbetslivserfarenhet inom redovisning och business controlling
  • Goda kunskaper i affärssystem och Office-paketet, med särskild tyngd på Excel
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska
  • B-körkort
För att trivas i rollen är du en utåtriktad person som vågar ta för sig. Du tar stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att det blir slutfört i tid. Vidare trivs du med att arbeta självständigt i en roll, samtidigt som du är en person som är hjälpsam och ställer upp för att stötta andra. Vidare har du en analytisk förmåga samt är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Jönköping
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: ekonomiansvarig, ekonomi, ekonom, redovisning, controlling, business controlling, controller, bokslut, rapportering, analys, nyckeltal, budget, uppföljning, koncern, fastighetsservice, skadeservice, industriservice, Ocab, NHS, MCM Relining, Oleter Group, Oleterkoncernen, rekrytering, heltid, Jönköping
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!