Byggsäljare till Optimera

Byggsäljare till Optimera

Har du en god kännedom om byggbranschen? Lockas du dessutom av att arbeta på en av Sveriges ledande bygghandelskedjor? Optimera erbjuder dig en utvecklande tjänst där du snabbt blir en viktig del av företaget.

Om företagetOptimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag 54 byggvaruhus i Sverige med säte i Malmö. Optimera har cirka 900 anställda och omsätter ca 3,5 miljarder SEK. Optimera finns även i Danmark, Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint Gobain som är en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint Gobain omsätter ca 41 miljarder Euro och har mer än 179 000 anställda i 67 länder.

ArbetsuppgifterI rollen som byggsäljare kommer du ha en vardag med stor variation där du arbetar med både nya och befintliga kunder. Du ansvarar för hela försäljningscykeln där du i huvudsak arbetar med ordermottagning och prisförhandling via telefon. Du arbetar även med att boka möten hos potentiella kundföretag och väl ute på dina kundmöten agerar du rådgivare genom en behovsanalys och presenterar byggmaterial. Vidare arbetar du med att upprätthålla en god kundrelation genom kontinuerlig uppföljning.

Du ingår i en grupp om 18 personer där alla drivs av samma sak; affärer, kundkontakt och framförallt att ha roligt på jobbet. Tjänsten erbjuder dig frihet med stort eget ansvar där du får möjligheten att utvecklas i en platt organisation som värnar om sina medarbetare.

Formella krav
  • Avslutad gymnasial utbildning, meriterande inom handel och/eller ekonomi
  • Något års erfarenhet av försäljning och service
  • En god kunskap inom byggbranschen
  • B-körkort och tillgång till egen bil
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska
För att lyckas i rollen är du målmedveten med stark vilja att vinna och göra affärer. Du har förmågan att bygga genomtänkta relationer med andra och du har en positiv inställning. Du har en vilja att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera lösningar samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. I rollen har du ett stort eget ansvar och vi ser därför att du är självgående och initiativtagande eftersom att du är den som driver ditt eget arbete framåt. Vidare är du socialt säker och öppen då du pratar med många olika kunder dagligen.

Övrig information
Start: enligt överenskommelse
Plats: Jönköping
Lön: enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: byggsäljare, försäljning, byggbranschen, kund, offert, order, förhandling, rekrytering, heltid, Optimera, Jönköping
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.