Ekonomiansvarig sökes till Agrico Nordic i Jönköping

Ekonomiansvarig sökes till Agrico Nordic i Jönköping

Är du intresserad av att ta ett helhetsgrepp på ekonomin på Agrico Nordic? Vi söker dig som har ett par års erfarenhet av att arbeta brett med ekonomi och är intresserad av att arbeta i ett mindre bolag. Tjänsten är på heltid med placeringsort i Jönköping.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonom kommer du ansvara för löpande bokföring, momsdeklarationer, fakturering och orderhantering. Två gånger per år kommer du även göra delårsbokslut. I tjänsten ingår avstämning av balanskonton samt rapportering av KPI:er och budget-uppdatering till huvudkontoret i Holland. En del övrig administration förekommer samt ansvar för företagets sociala medier.

Vem är du?

Vi söker dig med en eftergymnasial ekonomiutbildning som har minst 1-3 års erfarenhet av brett ekonomiarbete. Det är meriterande om du tidigare arbetat i ett mindre bolag och där haft helhetsansvar för ekonomin. Har du sedan tidigare förståelse för branschen är det ett plus. För att trivas i tjänsten ser vi att du gillar att arbeta självständigt och strukturerat. Du drivs av att ta stort ansvar och arbeta i en organisation där tempot varierar dag för dag. Som person är du prestigelös, analytisk och har ett intresse för ekonomi och administration. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Agrico Nordic

Agrico är ett holländskt kooperativ med ca 700 medlemmar, en omsättning på cirka 450,000 ton utsädespotatis och ca 80,000 ton mat- och industripotatis. Agrico är ett globalt företag med dotterbolag i Storbritannien, Polen, Kanada, Frankrike, Sverige, Slovenien, Turkiet och Kenya och har ett omfattande nätverk och med totalt 240 anställda och en total omsättning på ca € 300 miljoner.

Agrico Nordic fäster stor vikt vid att arbeta i nära samarbete med odlaren och supporta med sortspecifik odlingsrekommendation. Under hela processen finns skörden registrerad i våra system. Det ger oss möjlighet att övervaka kvalitet och kvantitet med återkoppling till enskilda odlare. Verksamheten präglas av en mycket erfaren och effektiv organisation för att säkra att leveranser sker på ett korrekt sätt. Kunskaper som förvärvats genom hela utvecklings- och produktionsprocessen och samarbetet med Agrico BV i Nederländerna, ger oss unika möjligheter att arbeta i partnerskap med producenter och kunder, från potatisplanta till butikshyllan.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 22 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.