Vi söker praktikant till Adecco i Jönköping

Vi söker praktikant till Adecco i Jönköping

Om tjänsten
Som praktikant kommer du att vara med i vårt dagliga arbete och praktisera nära oss som arbetar med rekryteringsprocessen och dess omgivning. Uppgifterna kommer vara varierande och består bland annat av annonsering, urval, telefonintervjuer, intervjuer och referenstagning. Att genomföra sin praktikplats hos oss innebär att du får möjlighet att lära dig samtliga delar inom vår rekryteringsprocess och kommer få arbeta praktiskt. Du kommer att utgå från vårt kontor i centrala Jönköping. Vi arbetar i ett öppet kontorslandskap med en positiv atmosfär, i en tempofylld miljö som genomsyras av arbetsglädje och engagemang.

I din roll som praktikant kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Urval
  • Telefonintervju
  • Referenstagning
Din planerade praktikperiod är förlagd under höstterminen 2023 och vi ser att du kan praktisera hos oss mellan 5-10 veckor på del/heltid. Praktiken kommer att vara förlagd mån-fre 8-17 med hänsyn till viss förändring.

Om dig
Vi söker dig som studerar på högskolan eller YH-program med inriktning mot personal, ekonomi, administration, försäljning eller motsvarig. Som person bör du ha ett affärsfokuserad tänk. Din personlighet präglas av att du är driven, ansvarsfull och strukturerad. I dina arbetsuppgifter innebär det kontakt med kandidater, konsulter samt till viss del kunder, därav är det vitalt att du är serviceinriktad och trivs med att ha telefonkontakt. Är du dessutom prestigelös, flexibel och har god prioriteringsförmåga kommer du trivas som fisken i vattnet hos oss.

Viktigt för tjänsten:
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Ett intresse för rekrytering
  • Affärsfokus
  • God kommunikationsförmåga
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Observera att urval sker löpande vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Om ansökan
Rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
1. Första steget i våra rekryteringsprocesser är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan.
Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.Vänligen notera att vi i vissa av våra processer använder vi även videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Johanna Grek via johanna.grek@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 16 juli 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.