Driven Projektledare till ABB Robotics Jönköping

Driven Projektledare till ABB Robotics Jönköping

Driven Projektledare till ABB Robotics Jönköping

Är du trygg och erfaren projektledare som vill arbeta med framtidens teknik och bli del av ett innovativt och marknadsledande företag? På ABB Jönköping ansvarar vi för nyckelfärdiga automationslösningar med kundunika anpassningar. Våra produkter svarar väl mot automationsbehov inom de flesta branscher och våra kunder finns främst i Norden och Europa men vi har också siktet inställt på USA och Asien. Därför söker vi dig med ett starkt intresse för teknik och som leda framgångsrika projekt i en spännande bransch.
Du blir en del av ABB Robotics applikationscenter för betjäning av verktygsmaskiner. Som applikationscenter är vi ansvariga för R&D och affärsutveckling inom ABB med nära samarbete med den globala organisationen.

Arbetsuppgifter

Som projektledare blir du en viktig del av vår projektledningsorganisation som idag består av ett tiotal projektledare. Huvudfokus är att driva och leda kundprojekt från order till leverans. Du ansvar för att identifiera tekniska risker i varje kundunikt projekt och planera för de resurser som krävs för att genomföra en lyckad leverans.
Eftersom du kommer ha tätt samarbete med kollegor och kunder får du chansen att bredda ditt interna och globala nätverk. Med andra ord får du stora möjligheter att skapa dig en plattform för en framtida karriär inom ABB.

Din profil

För att lyckas behöver du ha ett grundläggande intresse och förståelse för teknik och samtidigt vara driven, noggrann och proaktiv. Du är också analytisk och strukturerad, samt har också en god administrativ förmåga, samt har ett fokus på detaljer. Du trivs också i en roll där du får samarbeta och spela en viktig roll i ett framgångsrikt team.
Du har en ingenjörsutbildning, gärna inom el, maskin, automation eller motsvarande yrkeserfarenhet, alternativt en gymnasieexamen med teknisk inriktning. Kompletterande utbildningar inom automation, projektledning eller teknisk försäljning är meriterande. Idag arbetar du troligtvis som underhålls- eller maskinspecialist inom tillverkande/skärande bearbetning, eller med projektledning inom industri/teknisk försäljning. Har du produktionsteknisk erfarenhet inom robotteknik och konstruktionserfarenhet, är det meriterande. Eftersom du kommer ingå i en global verksamhet behöver du kunna tala och skriva på svenska och engelska, har du språkkunskaper i något ytterligare europeiskt språk är det ett plus.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Hilda Ivarsson-Hamberg via Adecco 010 - 173 73 00

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 27 jan 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.