VA-ingenjör med inriktning ledningsnät

VA-ingenjör med inriktning ledningsnät

Nu söker vi dig som vill arbeta som VA-ingenjör i en mindre kommun med naturskönt läge vid Vättern! Här ges du möjlighet att utvecklas på egen hand samtidigt som du har erfarna kollegor i din närhet som visar vägen när det behövs. Ditt fokus kommer ligga på planerings- och utredningsfrågor och du deltar aktivt i arbetet kring att bygga klimat- och framtidssäkrade Va-system i takt med att kommunen växer. Välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner.
I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. Dessutom tar det inte många minuter till Jönköping om man vill uppleva en större stad.

Tekniska Förvaltningen består av fem enheter, Gata/VA, kost, fastighet, plan- och exploatering, samt bygglov. Gata/VA-enheten har ett brett ansvarsområde som omfattar vatten- och avloppsfrågor, kommunens gator och grönområden, gatubelysning, lekparker, samt skogar.

Vi söker en VA-ingenjör som vill ha ett utmanande och spännande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas, tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Habo kommun.

Arbetsuppgifter

Som Va-ingenjör kommer du främst att arbeta med planerings- och utredningsfrågor för VA-verksamheten. Du ansvarar för att bygga ut, förnya och förbättra och dokumentera ledningsnätet under mark. I rollen ingår löpande kontakt och samarbeten med externa parter såsom entreprenörer och kommuninvånare men även interna samarbeten sker dagligen med kollegor med kärnkompetens inom exempelvis bygglov och plan- och exploatering. Även mer administrativa uppgifter ingår i tjänsten, så som att söka tillstånd, genomföra upphandlingar, ekonomisk uppföljning samt rapportering.

Du kommer till exempel att:
 • Identifiera tillskottsvatten, utreda orsak och föreslå åtgärder
 • skicka brev till fastighetsägare och ansvara för uppföljning av omkopplingar hos fastighetsägare i det kommunala Va-nätet
 • Informera kunder och entreprenörer i sakfrågor samt beräkna anslutningsavgifter
Tjänsten passar dig som vill bli specialist inom ett område men på sikt kanske ta ett större projektledande ansvar. Du ser positivt på den kompetens som finns bland dina kollegor samtidigt har du en nyfikenhet och viljan att utvecklas på egen hand. Du kommer att stort inflytande när det kommer till att utforma din roll och ditt dagliga arbete.

Vi söker dig som

Har ingenjörsexamen inom väg- och vattenteknik, ekosystemteknik, samhällsbyggnad alternativt relevant YH-utbildning.
 • Har B-körkort
 • Behärskar svenska flytande i både tal och skrift. I de kontaktytor du har i arbetet krävs att du skriftligt och i tal kan kommunicera på svenska
Det är meriterande om du

* Har erfarenhet av VA-projektering

Som person är du resultatinriktad och drivs av att nå uppsatta mål, trots avvikelser på vägen tappar du inte energi utan behåller ett klart och tydligt fokus. Du har ett strukturerat arbetssätt som får arbetet att gå i målets riktning och gör prioriteringar när det krävs. Du tar ansvar för dina åtagande och är noga med att anpassa dig till de personer du möter i ditt dagliga arbete.

Övrig information
 • Start: Omgående, vid examen i juni 2019 går det bra att starta direkt efter examensdag. Det kan eventuellt finnas möjlighet till handledning av exjobb med direkt anställning efter avslutad utbildning.
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning
 • Placering: Habo, ett stenkast från Jönköping
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Habo kommuns önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. Dessutom tar det inte många minuter till Jönköping om man vill uppleva en större stad.