Rekryteringsassistent till Husqvarna Group!

Rekryteringsassistent till Husqvarna Group!

Har du en eftergymnasial utbildning inom HR och vill starta din HR-karriär på ett stort internationellt bolag med stora utvecklingsmöjligheter framåt? Är du en energisk person som är självgående och ser till att få saker gjorda? Då är rollen som Rekryteringsassistent hos Husqvarna Group något för dig! Sök redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Husqvarna Groups räkning en rekryteringsassistent.

Husqvarna Groups HR-avdelning består idag av 35 medarbetare i roller som
HR Buisnesspartners, HR-specialister, en löneavdelning samt ett rekryteringsteam. Som rekryteringsasistent kommer du att tillhöra rekryteringsteamet tillsammans med tre andra rekryterare och en researcher. Du kommer få en upplärning av ansvarig
Team manager samt att du kommer få vara med nuvarande rekryteringsassistent för att snabbt komma in i arbetet.

Här ges du möjligheten till att komma in på ett stort internationellt bolag med mycket interna och externa kontaktytor och med möjligheter att växa mot större ansvarsområden framåt.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Husqvarna Groups önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Husqvarna Group. Uppdraget kommer pågå under 6 månader med mycket goda möjligheter till förlängning förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som rekryteringsassistent kommer du att arbeta med en mängd olika personalrelaterade och administrativa uppgifter. Du kommer vara behjälplig kring olika delar som innefattar rekryteringsprocesser samt vara med och stötta upp teamet kring olika arbetsuppgifter.

Du kommer till exempel att
 • förbereda anställningsavtal och administration kring dessa
 • vara behjälplig i rekryteringsprocesser med bland annat referenstagning
 • administrera kring hyreslägenheter för anställda på Husqvarna samt sköta fakturering kring bland annat hyror
 • backa upp och koordinera kring bland annat rumsbokningar
Vidare kommer du att hålla i introduktioner för nyanställda på Husqvarna där du varje vecka håller en presentation för nyanställda kring anställningsvillkor och Husqvarna Gruop som arbetsgivare.

Beroende på din utbildning och ambitioner finns goda utvecklingsmöjligheter framåt att ta kliv mot andra HR-relaterade roller.

Rollen passar dig väl om du är i början av din karriär och vill starta din resa på ett stort internationellt bolag med mycket utvecklingsmöjligheter. Det är en bred roll där du får styra mycket av ditt eget arbete och där du har mycket interna och externa kontakter inom organisationen.

Vi söker dig som
 • har en eftergymnasial utbildning in personalvetenskap eller annat likvärdigt område
 • har arbetsrättsliga kunskaper då du bland annat ska kunna förbereda anställningsavtal
 • behärskar svenska och engelska mycket väl, såväl i tal som i skrift.
Det är meriterande om du

* har tidigare erfarenhet från en assisterande roll

Som person är du strukturerad och noggrann och drar inte ut på saker utan ser till att dem blir gjorda. Vidare ser vi att du är flexibel i ditt arbetssätt och är beredd på att du kan behöva förändra din tidsplan under dagen då det ibland dyker upp oväntade händelser. Vi ser också att du vågar ta för dig då det krävs att du ska kunna vara självgående i din roll samt tar ansvar för när du har en lugnare period att ta dig an nya arbetsuppgifter.

Övrig information
 • Start: Februari.
 • Omfattning: Heltid, 6 månader med mycket goda möjligheter till förlängning.
 • Placering: Huskvarna.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här!
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Husqvarna är en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2017 uppgick till 39 miljarder kronor och koncernen har över 13 000 medarbetare i 40 länder.