Junior Systemutvecklare till Talangprogram på Husqvarna Group.

Junior Systemutvecklare till Talangprogram på Husqvarna Group.

"We like challenges", "Were having fun" och "Self learning culture" - är några av flera viktiga värdeord som kännetecknar Husqvarna Group. Nu får du chansen att kliva ombord på deras Talangprogram under 12 månader. Här får du baserat på din bakgrund och intresse specialisera dig inom Applikationsutveckling, Backendutveckling, Amazons molnarkitektur eller Frontendutveckling. Kickstarta din karriär på ett stort internationellt bolag med stora möjligheter att växa!

Information om uppdraget

Den digitala avdelningen på Husqvarna som du kommer vara en del av har som uppdrag att agera support åt Husqvarna Group vad gäller deras breddning av digitala tjänster för bland annat robotgräsklippare, motorsågar och andra trädgårdsrelaterade produkter till slutanvändare. Avdelningen är i en spännande expansionsfas och har växt från 30 till 60 medarbetare under en kort period. Du kommer få möjligheten att kombinera arbete där du kommer att tillhöra ett utvecklingsteam tillsammans med både interna- och externa utbildningar inom bland annat Scrum och projektledning.

Du erbjuds:
 • Under talangprogrammet kommer du bli coachad av din konsultchef och en mentor, allt för att ge dig de bästa förutsättningarna att utvecklas i din roll.
 • Arbeta på en avdelning som karaktäriseras av innovativt tänkande och hög trivsel där du får chansen att vara del av utvecklingen av flera spännande Husqvarnaprodukter.
 • Genomgå ett 12 månaders talangprogram genom Academic Work där ambitionen är att du därefter skall bli direktanställd hos Husqvarna Group.
Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta i scrumteam enligt agila metoder tillsammans med 5-8 kollegor. Teamen både organiserar och fördelar arbetet själva. Varje team har ett övergripande ansvar för en eller flera digitala tjänster från början till slut. Husqvarna har flera framgångsrika digitala tjänster men än finns mycket kvar att utforska inom området och det är därför vi behöver just dig.

Baserat på din bakgrund och intresse kan du specialisera dig inom ett av följande områden:
 • Utveckling av mobila appar. Om du är intresserad av iOS och/eller Android och vill bli en del av ett team som arbetar med utveckling av nya appar för Husqvarnas kunder.
 • Back-endutveckling. Om du vill bli en del av ett av ett team som utvecklar mikro tjänster i Java och/eller JavaScript för Amazons moln.
 • Amazons molnarkitektur. Du kommer vara en del av ett huvudsakligt team vars uppgift är att coacha andra team vad gäller uppbyggnaden av en motståndskraftigt, skalenligt och kostnadseffektiv infrastruktur för deras moln.
 • Front-end webbutveckling. Du kommer bli en del av ett av team som utvecklar tillgängliga webapplikationer riktat mot professionella användare.
Vi söker dig som
 • Har en kandidat- eller masterexamen inom datateknik, systemutveckling eller annan likvärdig utbildning.
 • Har studerat och har kunskap inom något av följande: Java, Javascript, Amazons webbtjänster, iOS och/eller Android utveckling.
 • Har mycket goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt då arbetet kräver det.
Som person är du:
 • Nyfiken
 • Analytisk
 • Självgående
samt har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Övrig information
 • Start: Flexibelt, med chans att starta under våren eller till hösten
 • Omfattning: 12 månader med intentioner om överrekrytering
 • Placering: Huskvarna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Husqvarna är en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2017 uppgick till 39 miljarder kronor och koncernen har över 13 000 medarbetare i 40 länder.