Junior BI-konsult sökes till Drake Analytics!

Junior BI-konsult sökes till Drake Analytics!

Är du nyexaminerad eller tar du examen snart? Letar du dessutom efter ett roligt och omväxlande arbete? Drake Analytics letar nu efter en Junior BI-konsult som vill axla en bred roll med ansvar för kundrelation och leverans av teknisk lösning. Låter detta intressant? Sök då redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior BI-konsult för Drake Analytics räkning. Drake Analytics är ett konsultbolag inom Business Intelligence som är specialiserade på Qlik-plattformen.

Att jobba inom BI innebär att snabbt komma nära hjärtat i kundens affär inom olika branscher och funktioner. Ena dagen kan det vara att hjälpa en kund för att optimera sina lagernivåer och nästa hjälper du en bank att räkna på utlåningsrisker. Du blir en del av ett dynamiskt team på femton personer som sitter på olika geografiska platser i landet. Här kommer du och dina kollegor att ha olika typer av kompetenser och kan dela er kunskap med varandra.

Hos Drake Analytics finner du en platt och prestigelös organisationskultur som bidrar till en härlig stämning bland kollegorna, där det är högt i tak och du får vara med och påverka. Du erbjuds ett stort utrymme för kompetensutveckling, 10% av din arbetstid.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Drake Analytics.

Arbetsuppgifter

I rollen som junior BI-konsult kommer du få styra dina egna dagar och driver självständigt arbetet framåt eller tillsammans med kollegor beroende på om man har flera konsulter hos en och samma kund. Det är en bred konsultroll som ger dig utveckling inom teknikkompetens, verksamhetsförståelse och kundrelationer. Här kommer du få erfarenhet av olika branscher och funktioner och få träffa kunder på olika organisatoriska nivåer.

I din roll kommer du till exempel att:
 • Ha en bred roll med ansvar för kundrelation såväl som för leverans av teknisk lösning.
 • På egen hand med stöd av erfarna kollegor bygga datavisualisering och analysverktyg för kundens verksamhet.
 • Ofta vara delaktig i hela processen - rekommendation av vilka mätningar verksamheten behöver, projektplanering, utveckling, testning, driftsättning, utbildning av användare, support och underhåll.
 • Få specialisera dig inom utvalda tekniker och tillsammans med resten av teamet arbeta för att vi ska bli ännu bättre på det vi gör.
Tjänsten passar dig som är ambitiös, driftig och social samt tycker om att hjälpa andra.

Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsexamen inom exempelvis datateknik eller industriell ekonomi med inriktning mot IT, eller en högskoleutbildning med inriktning mot IT, exempelvis Systemvetarprogrammet. Alternativt tar du din examen 2019 inom ovan nämnda områden.
 • Har ett intresse för dataanalys och datavisualisering.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
Det är extra meriterande om du har tidigare erfarenhet av QlikView eller Power-BI och/eller Tableau.

Det är även meriterande om du har erfarenhet från en analytisk roll samt vana att arbeta i Microsoft Excel.

Du ska inneha ett B-körkort.

Som person är du orädd och agerar med trygghet i nya situationer, du är självgående och initiativtagande. Vi ser även att du är problemlösande där du bryter ner problem och förstår långsiktiga konsekvenser av olika lösningsförslag. Utöver detta lägger vi stor vikt vid att du är serviceinriktad och agerar tillmötesgående i ditt bemötande mot andra.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Lön: Fast
 • Placering: Jönköping
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Drake Analytics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Drake Analytics är ett konsultbolag inom Business Intelligence specialiserade på Qlik-plattformen. Bolaget grundades 2011 och har nu kontor i Linköping, Jönköping & Stockholm. Deras kunder finns främst inom tillverkande industri, retail, logistik, myndigeter och finans. Kunderna är stora internationella koncerner såväl som mindre lokala företag. De möter ett stort intresse för och stadig efterfrågan av de tjänster de erbjuder. De växer och vill bli fler konsulter i både Linköping och Jönköping. På Drake värdesätter de mångfald och strävar efter att skapa en kreativ och inkluderande arbetsmiljö.