IP-jurist till Sipara Sweden AB!

IP-jurist till Sipara Sweden AB!

Har du en examen inom juridik och beskriver dig själv som ansvarstagande, nyfiken och ambitiös? Har du ett brinnande intresse för immaterialrätt såsom patent och varumärken (på engelska, IP Intellectual Property)? Vill du vara med och forma din egen karriär och utvecklas tillsammans med ett växande bolag? Vad bra! Då kan du vara den vi söker!

Information om uppdraget

Sipara är specialiserade inom IP och hjälper deras kunder att skydda och kapitalisera deras immateriella rättigheter såsom exempelvis varumärken, formgivningar och uppfinningar. Sipara fokuserar på att arbeta nära sina kunder och dess verksamheter för att kunna erbjuda högsta kvalité och service. Idag är många av deras kunder välkända multinationella bolag och för att fortsätta kunna erbjuda dessa, men även nya kunder, expertis och rådgivning inom IP behöver de stärka upp det svenska teamet med ytterligare en IP-jurist.

I dagsläget består verksamheten i Sverige av IP-jurister, en IP-paralegal och en administratör, placerade i Jönköping och Växjö. Du kommer att introduceras in i arbetet av dina erfarna kollegor som kommer att stötta dig i din utveckling tills att du utvecklats till en självgående IP-jurist. Sipara erbjuder dig en flexibel tjänst, både gällande arbetstid och arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter både i Sverige och i England för den som önskar.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sipara Sweden AB.

Arbetsuppgifter

Som IP-jurist agerar du i samråd med dina kollegor rådgivare och expert gentemot kunder och klienter i syfte att skydda och kapitalisera deras IP-rättigheter. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med såväl kunder som dina närmaste kollegor i både Sverige och England. Här erbjuds en chans att vara med i organisationens fortsatta utveckling. Sipara fokuserar utifrån ett företagsperspektiv på IP genom att stödja sina kunder, främst i egenskap av inhyrda in-house IP-jurister och IP-managers.

Du kommer till exempel att:
 • Göra Freedom to operate sökningar för varumärken och design.
 • Skriva och behandla varumärkes- och designansökningar till PRV och EUIPO.
 • Ge strategiska råd och agera stöd avseende hanteringen av IP-portföljer och tillhörande processer och policys.
 • Upprätta och skriva IP-relaterade avtal, PM, inlagor, varningsbrev och utredningar.
Tjänsten passar dig som har ett genuint intresse för IP-relaterade frågor och hur de hanteras hos företag. Organisationen präglas av ett prestigelöst och öppet klimat med en stor portion engagemang. Här kommer du kunna bygga en bra grund att stå på för framtiden.

Vi söker dig som
 • Har en juristexamen eller annan examen i exempelvis affärsjuridik.
 • Har kunskaper och tidigare erfarenhet inom IP.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med IP-relaterade mjukvaruprogram, exempelvis Patricia då företaget använder sig av det.

Som person är du strukturerad och ansvarstagande med förmågan att självständigt driva dina uppgifter framåt. Du har en personlig mognad där du utstrålar stabilitet och integritet samt är mottaglig för feedback. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra men är självgående i ditt arbetssätt. Vidare är du prestigelös och har en förmåga att prioritera och driva processer framåt på ett engagerat sätt. Du ser IP från ett affärsperspektiv.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid eller deltid med 6 månaders provanställning
 • Placering: Jönköping eller Växjö med möjlighet att delvis arbeta på distans vid önskemål
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sipara Sweden AB är ett företag som specialiserar sig på immaterialrätt (Intellectual Property - IP). De hjälper deras kunder att skydda och kapitalisera sina IP-rättigheter. På Sipara finns det ett team av jurister, varumärkesombud samt paralegals i England och Sverige, som tillsammans ger en effektiv blandning av expertis och erfarenhet för att kunna bistå deras kunder på bästa sätt.