Husqvarna Group söker juniora utvecklare till talangprogram inom embeddedutveckling!

Husqvarna Group söker juniora utvecklare till talangprogram inom embeddedutveckling!

Har du en kandidat- eller masterexamen riktad mot IT och har kunskaper inom hårdvarunära programering? Vill du kickstarta din karriär på ett stort internationellt bolag där du har stora möjligheter att växa? Här får du chansen att komma in på en innovativ avdelning med fokus på teknik i framkant. Här kommer du tillhöra ett talangprogram under 12 månader via Academic Work där du har mycket stora möjligheter att sedan fortsätta din karriär på Husqvarna Group. Ansök redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker totalt fyra personer för ett talangprogram inom embeddedutveckling till Husqvarna Group. Husqvarna Group är den globalt ledande verksamheten av utomhusprodukter av högsta kvalitet. Sortimentet varierar från robotgräsklippare och timmers till högtryckstvättar såväl som snöslungor och Zero Turn-klippare. Som ledande verksamhet på marknaden strävar Husqvarna efter förändring som drivkraft och inspireras därefter.

Talangprogrammet ger dig möjlighet att kickstarta din karriär såväl som utvecklas kunskapsmässigt och inom företaget! Det är en möjlighet för deltagande att få delta i strukturerade och utbildningsorienterade program för att bli högpresterande. Genom att utmana förändringar omfamnar Husqvarna nya innovationer och teknologi vilket deltagare kommer vara en del av.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Husqvarna Group under den tiden talangprogrammet är aktivt.
Talangprogrammet kommer pågå under 12 månader och sedan är tanken att du kommer bli anställd direkt hos Husqvarna Group, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Det kommer vara mycket fokus på personlig utveckling såväl som utvecklandet av kompetenser för att nå framgång.

Arbetsuppgifter

Kvalitets- och industritänkande leder ständigt till utveckling och på Husqvarna Group arbetar du i Scrum-team enligt agil metodik samt som deltagare i talangprogrammet kommer du vara aktiv i utvecklingen av Husqvarnas robotgräsklippare. Du kommer att arbeta med utveckling av inbyggda system i hela kedjan från idé till test med stor möjlighet att påverka framtidens robotgräsklippare. I arbetet ingår kravframtagning, design, test och dokumentation.

Som deltagande i talangprogrammet kommer du att gå olika kurser och certifieringar inom bland annat Scrum och projektledning. Du kommer också få tillgång till en E-Learning plattform där du kan utveckla din kunskap inom C-programmering. Förutom interna utbildningar och möjligheter till egentagen utveckling kommer du som talang stöttas upp genom coaching för bästa möjliga prestation.

Inom området sker just nu en intensiv utveckling med spännande möjligheter för dig som triggas av tekniska utmaningar. Avdelningen består idag av ett flertal Scrum-team. Tanken är att du som deltagare i talangprogrammet ska kunna stötta upp dessa team, bidra med din kompetens från en nyligen avslutad utbildning samt få lära dig av de mer seniora kollegorna.

Vi söker dig som
  • Har en civil- eller högskoleingenjörsexamen med inriktning mot mjukvara eller datateknik alternativt har läst annan ingenjörsutbildning och har ett intresse för programmering
  • Har kunskaper inom hårdvarunära programmering
  • Har goda kunskaper i engelska, såväl muntligt som skriftligt
Som person är du kreativ och har ett stort teknikintresse. Du trivs med att arbeta i grupp men är samtidigt självgående i ditt arbetssätt och har lätt för att kommunicera med andra. Du bör förutom att vara en kreativ problemlösare ha en stor dos motivation och drivas av utveckling. Du söker utmaning såväl som en chans att komma igång med karriären på riktigt!
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Husqvarna är ett företag som är en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2015 uppgick till 36 miljarder kronor och koncernen har över 13 000 medarbetare i 40 länder.