Reklamationshandläggare för intressanta internationella ärenden sökes!

Reklamationshandläggare för intressanta internationella ärenden sökes!

Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med försäkringsfrågor alternativ har erfarenhet av att arbeta med internationell export? Har du kunskaper inom CMR samt har en god förmåga att på ett självständigt arbetssätt driva frågor framåt? Då vill vi gärna veta mer om dig! Vi rekommenderar varmt att vara snabb med ansökan då vi arbetar med löpande urval.

Information om uppdraget

Academic Work söker två medarbetare till Schenker AB:s reklamationsavdelning där man hanterar dem mest komplexa frågorna.

Här arbetar ett 20tal medarbetare med en extrem god arbetsgemenskap. Man stöttar varandra i med och motvind, där merparten av medarbetarna har gedigen erfarenhet vilket innebär en fin kunskapsbank för nya medarbetare.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos kund. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6 månader framåt. Det finns goda möjligheter till att bli förlängd på uppdraget alternativt möjlighet till överrekrytering, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som reklamationshandläggare kommer du hantera företagets mer komplexa frågor gällande reklamationer av varor internationellt. Du kommer arbeta problemlösande utifrån regler och bestämmelser begrundat på CMR. Du kommer vara personen som driver ärenden framåt från det att skadeanmälan kommer in till punkten att få rätt gällande beslut av ärenden. Tjänsten innefattar primärt arbete inom system och mail, där det sker ständiga dialoger med intressenter som berörs av händelsen, vilket innebär att rollen är extremt viktig för företagets framgång. Du kommer vara en viktig medspelare i det internationella nätverket!

Tjänsten passar dig som vill få en fot in inom ett internationellt företag och på så vis få möjligheten att öka redan befintligt nätverk. Vi tror du som person drivs av att få rätt beslut fattat och vill bidra till företagets helhet och dess framgång.

Vi söker dig som
 • flytande tal och skrift i engelska, då arbetsuppgifterna kräver det
 • erfarenhet från internationell export
 • alternativt har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom försäkringsfrågor internationellt.
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av internationell reklamationshandläggning
 • har erfarenhet/kunskap av CMR
Som person är du konsekvent, lyhörd och problemlösande. Du ser hela bilden och har lätt för att samarbeta med såväl interna som externa intressenter. Du kan på ett effektivt sätt arbeta med flera processer samtidigt i ett högt tempo.

Övrig information
 • Start: omgående
 • Omfattning: 6 månader med goda möjligheter till förlängning
 • Lön: enligt överenskommelse
 • Placering: Ljungarum, Torsvik.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Schenker AB:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

DB Schenker Sverige erbjuder, utvecklar och producerar transporter. Utöver det tillhandahåller de också spetskompetens inom logistik- och informationstjänster. Efter nästan 100 års verksamhet har DB Schenker blivit rätt rutinerade och i dag är dem störst på den svenska marknaden. För de är samlastning med gods och paket en självklarhet och ryggraden i hela deras verksamhet. De kallar det kollektivtrafik för gods. Det är grunden för de och gör att de kan hitta den bästa lösningen med hållbarhet och ekonomi i fokus.