Biträdande utredare till En ny generation Järnväg

Biträdande utredare till En ny generation Järnväg

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi nu dig som vill vara en del av att utveckla och planera rese- och transportlösningar för framtidens samhälle. Du kommer att tillhöra en projektgrupp som arbetar med planeringen för höghastighetsjärnvägen i Sverige. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på analytisk förmåga, struktur och förmåga att kommunicera. Välkommen att bli en del av samhällsutvecklingen!

Information om uppdraget

Academic Work söker en biträdande utredare som kommer att arbeta som stöd för programmet En ny generation järnväg nya stambanor för höghastighetståg
Höghastighetssystemet kommer sträcka sig mellan Stockholm-Göteborg/Malmö. . Tjänsten är placerad i Jönköping men regelbundna resor inom Sverige ingår.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och inleds med 6 månaders provanställning. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds
 • Ett utbildningspaket innehållande exempelvis självledarskap, projektledning och entreprenadjuridik
 • Löpande coachning
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som biträdande utredare kommer du att arbeta som stöd till programstaben i En ny generation järnväg. Dina arbetsuppgifter kommer variera och du kommer att jobba med ett övergripande perspektiv, samtidigt som du kommer att analysera både små och stora delar. Exempel på uppgifter är:
 • Stödja i administration och uppföljning, så som minnesanteckningar, protokoll, sammanställa möten etc.
 • Övergripande tidplaner och planering av programmets utredningar.
 • Projektstöd vid genomförande av programutvecklingsuppdrag och utredningar.
 • Medverka vid framtagande av krav och beslutsunderlag för höghastighetsystemet.
 • Medverka i analys och simulering av systemutformning och trafikeringsupplägg.
Vi söker dig som

Vi söker dig som har ett stort intresse för att arbeta i projektform och för att jobba inom samhällsutveckling och teknik. Du har en avslutad högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi alternativt annan examen som vi bedömer relevant. Det är meriterande om du har läst en utbildning med inriktning mot samhällsplanering, fysisk planering eller väg-och vatten.

Utöver krav på utbildning söker vi dig som har:
 • Erfarenhet av projektarbete, exempelvis från din utbildning eller ideellt engagemang
 • Har stor vana av Officepaketet samt en god förmåga att uttrycka dig i skrift
 • Har bra förmåga att hantera siffror i till exempel kalkyler, tidplaner eller projektplanering
 • Kommunicerar väl på svenska och engelska, både skriftligt och muntligt, då skriftlig dokumentation och kommunikation är en stor del av arbetet.
 • Körkort B är inget krav men fördelaktigt.
Som person trivs du i föränderlig arbetsmiljö så det är av vikt att du är både flexibel och gillar att utvecklas. Vidare trivs du i en självgående roll och tar gärna egna initiativ och kommer med egna förslag rörande komplexa arbetsuppgifter. I delar av detta arbete finns det inga fastställda rutiner, vilket innebär att du själv till viss del får vara med och ta fram och forma lämpliga arbetsrutiner. Du besitter en analytisk förmåga och försöker ha helhetsbilden i åtanke. Slutligen planerar och organiserar du ditt arbete på ett effektivt sätt och visar ett stort engagemang i det du gör.

Övrig information
 • Start: omgående
 • Omfattning: heltid, 12 månader
 • Placering: Jönköping, A6-området
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se