Vatten är vårt liv. automationsingenjör sökes till cactus!

Vatten är vårt liv. automationsingenjör sökes till cactus!

Vill du vara med och skapa system som gör skillnad för samhällsviktig infrastruktur? Trivs du med att arbeta i projektform där du får frihet och ansvar? Nu söker Cactus Utilities en nyfiken Automationsingenjör som brinner för process- och automationsteknik och som vill jobba med ett av de mest moderna driftsystemen i världen Cactus Eye. Väx tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor hos Cactus Utilities i Jönköping!

Information om uppdraget

Cactus Utilities ser bland annat till att över fem miljoner svenskar dagligen har vatten i sina kranar. Cactus Utilities system finns installerade hos många av Sveriges största vatten och reningsverk ibland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. I Jönköping behöver man nu stärka upp det kompetenta teamet om sex medarbetare med ytterligare en engagerad och driven Automationsingenjör.

I den här tjänsten får du stora möjligheter att utvecklas genom att förstå helheten och deltaga i projekten från anbud till driftsättning hos kund. Genom att vi dessutom utvecklar våra egna lösningar finns också en hög systemkompetens ombord, vilket ger fina möjligheter till påverkan av produktutbudet och anpassning efter kundens önskemål. På kontoret präglas arbetet av ett öppet arbetsklimat, en ödmjuk attityd och en stämning med mycket energi och glädje. Företagets arbete skapar en betydande mening för hela samhället.

Arbetsuppgifter

Som Automationsingenjör består ditt arbete av konfigurering av t ex processbilder i Cactus Utilities driftdatorsystem SCADA/DCS, programmering av styrsystem i PLC samt driftsättning. I tjänsten ingår även dokumentation av utfört arbete. Tjänsten kommer inkludera en hel del projektledning av både mindre och större projekt inom olika branscher. I de mindre projekten kan du vara ansvarig och drivande själv, i de större projekten kan du samarbeta med flera av dina högst kompetenta kollegor. Du arbetar med flera projekt parallellt och de brukar vanligtvis inkludera mellan 1-4 personer.

Här får du samarbeta med, och lära av många av Sveriges mest erfarna projektledare, processingenjörer, systemutvecklare och automationsingenjörer. För rätt person finns goda möjligheter till att växa både yrkesmässigt och på det personliga planet.

Vi söker dig som
  • Är högskole- eller civilingenjör med inriktning inom automation eller motsvarande, alternativt så har du läst en YH-utbildning inom automation
  • Goda kunskaper inom SCADA, PLC-, DCS-, och/eller HMI-system
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
  • Har B-körkort
Det är en fördel om du har tidigare arbetslivserfarenhet från VA sektorn och/eller jobbat som elektriker, elingenjör eller processingenjör.

Har du dessutom vana av att arbeta inom VA- eller processindustrin så ses det som meriterande men det är inget krav.

Du som söker har förmågan att agera bekvämt och förtroendeingivande i din roll. Du tar självständigt ansvar för ditt arbete och du har förmågan att lösa problem på ett effektivt och kvalitetsmedvetet sätt. Vidare ser vi att du kan arbeta målfokuserat och stabilt samt har förmågan att prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du trivs i samarbetet med andra och du agerar lyhört gentemot dina kollegors kompetens och synpunkter.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Jönköping
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Cactus önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cactus Utilities AB är ett företag med lång erfarenhet av automationslösningar. De skapar system som hjälper deras kunder att optimera och kontrollera driften av vatten- industri- och energianläggningar. Företaget är i expansionsfas och har lanserat Cactus Eye - ett toppmodernt driftdatorsystem. De har levererat system sedan 1974. För mer information om företaget besök gärna deras hemsida