Teknisk Säljare till expansiva Wieland Electric AB

Teknisk Säljare till expansiva Wieland Electric AB

Familjeägda och expansiva Wieland Electric fortsätter vår satsning i Sverige. Vi söker nu dig som kan bygga och förvalta en långsiktig kundbas i södra och östra Sverige.

Wieland Electric utvecklar, producerar och säljer kopplingsplintar, kretskortplintar, industriella stickkontakter, el komponenter, ett brett sortiment av säkerhetsrelän och säkerhets PLC-system. Vi är tillverkare av ett ledande produktsystem av anslutningsdon för installationer. I mer än 100 år har vi varit banbrytande pionjärer och arbetat fram innovativa lösningar.

Din roll
Wielands produkter har genom distributörer funnits på svenska marknaden i flera decennier. 2017 togs ett strategiskt beslut att starta ett svenskt dotterbolag och öka närvaron på den attraktiva svenska marknaden - i juli samma år öppnade vårt svenska kontor i Malmö. Som ett direkt resultat av det kan vi nu erbjuda och garantera våra kunder hög service och support.

Som ett steg i vår fortsatta satsning på den svenska marknaden söker vi nu dig som kan öka vår närvaro hos våra befintliga och potentiella kunder. Som vår nya Tekniska Säljare blir ditt huvudsakliga fokus och ansvar att bygga, utveckla och underhålla en kundplattform i södra och östra Sverige. Dina kunder, såväl befintliga och potentiella, utgörs främst av företag verksamma inom industriell automation, maskintillverkning/OEM. Du ansvarar för hela säljprocessen - från bearbetning av nya kunder, vård av befintliga kunder till offert och avtalsskrivning.

Ditt geografiska säljdistrikt är i detta skede inte bestämt utan kan definieras tillsammans med dig och med hänsyn till din bostadsort. Vi ser dock gärna att du bor i Jönköping med omnejd - vi är även öppna för kandidater som bor i ett område som sträcker sig från Växjö i söder till Linköping i norr och Kalmar i öst.

Du utgår från hemmakontor och rapporterar direkt till VD i det svenska bolaget.

Din profil
Vi söker dig som når din fulla potential när din förmåga att entusiasmera och inspirera är en förutsättning för att lyckas. Du trivs med att arbeta lösningsfokuserat och nära kunden - du har lätt för att omsätta kundernas utmaningar och behov till affärsmöjligheter. Du har ett starkt intresse för att göra hållbara affärer och skapa långvariga kundrelationer som bygger på förtroende.

Din personlighet och din inställning kommer vara avgörande i vårt val av person och även avgörande för hur väl du kommer att lyckas i rollen. Vi söker dig som är tävlingsinriktad och självgående - vi söker dig som sätter en stolthet i ditt arbete och ditt resultat.

Vi tror att du:
  • Har några års erfarenhet av teknisk/komplex B2B försäljning. Erfarenhet av försäljning mot kundsegment inom industri, automation eller liknande är starkt meriterande
  • Har teknisk bakgrund i form av utbildning eller arbetslivserfarenhet. Erfarenhet och/eller kunskap inom styr-&reglerteknik är starkt meriterande
  • Behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift. Tyska är meriterande men ej ett krav.
Vi erbjuder
Du blir en del av ett stabilt, expansivt och familjeägt bolag och en roll med stora inslag av frihet under ansvar. Möjlighet att på egen hand planera och styra ditt arbete på ett sätt som gör att du blir lyckosam i din försäljning.

Som ny hos oss får du genomgå en välplanerad och rollanpassad introduktion i bolaget och våra produkter, allt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för dig att lyckas i din nya roll. Den första delen av din introduktion/utbildning är förlagd till Malmö, därefter kommer du få löpande utbildningar i Sverige, Danmark och Tyskland.

Ansökan
Passar du in på beskrivningen ovan så vill vi gärna komma i kontakt med dig. Ansök genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV och personliga brev. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via e-post.Sista ansökningsdag är 2019-09-15.

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Björn Jonasson på mail bjorn.jonasson@roirekrytering.se eller 0709 261 227.

Om Wieland Electric
Vi är ett självständigt familjeägt bolag som skapar framtidssäkrad el- och signaldistribution, med avancerad kopplingsteknik och innovativ elektronik över hela världen - lätt, snabbt och säkert. Utmärkt service gör att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet och genom att agera ansvarsfullt kan vi ge säkerhet, kontinuitet och möjligheter för våra kunder.

Wieland Electric är känt för sitt omfattande sortiment av kopplingsplintar, kretskortplintar, industriella stickkontakter, el komponenter, ett brett sortiment av säkerhetsrelä och säkerhets PLC-system. Vi är tillverkare av världens största och ledande produktsystem av anslutningsdon för installationer. I mer än 100 år har vi varit banbrytande pionjärer och arbetat fram innovativa lösningar.

För mer information om oss, besök: www.wieland-electric.com