Avdelningschef för ekonomi och administration

Avdelningschef för ekonomi och administration

Avdelningschef för ekonomi och administration till Sametingets kansli

Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet från 1993. Vi ska främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplaneringen och bevaka att samiska behov beaktas. Vi är belägna i Kiruna, Östersund, Jokkmokk och Tärnaby. Sametinget har omkring 65 anställda.

Arbetsuppgifter
Är du en naturlig ledare med förmåga att inspirera och utveckla dina medarbetare? Har du erfarenhet av budget- och bokslutsarbete? Då kan det vara just dig vi söker till rollen som chef för Sametingets ekonomi och administrationsavdelning, med placering i Jokkmokk, Kiruna, Tärnaby eller Östersund. Avdelningen för ekonomi och administration innefattar ekonomi, intern service och IT/IS.

Som avdelningschef för ekonomi och administration ansvarar du för myndighetens ekonomiska förvaltning, interna service, IT/IS samt verksamhetsutveckling inom området. I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår bland annat budgetarbete, budgetuppföljning, årsredovisning, upphandlingar och redovisningsfrågor. Du är underställd kanslichefen och arbetar nära Sametingets styrelse och nämnder.

Du kommer ha budget- och personalansvar för en avdelning med omkring 10 medarbetare inom ekonomi, administration och IT/IS. Du är placerad vid något av Sametingets kontor i Staare/Östersund, Dearna/Tärnaby, Jåhkåmåhkke/Jokkmokk eller Giron/Kiruna med möjlighet till distansarbetsavtal.

Om dig
Vi söker dig som har god förmåga att leda, utveckla och inspirera dina medarbetare. Du är stresstålig och analytisk, har ett strategiskt förhållningssätt samt mycket god kommunikativ förmåga. Du har en akademisk examen inom ekonomi och har stor erfarenhet av budget- och bokslutsarbete, upphandlingar samt kunskaper om IT/IS-utveckling på strategisk nivå.

För att lyckas i rollen har du tidigare arbetat i en ledande roll och har erfarenhet från offentlig förvaltning. Vidare är det fördelaktigt om du har erfarenheter från politiskt styrd organisation. Kunskaper i samiska språk, samisk kultur och samiskt samhällsliv är meriterande.
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
ange ref. 2021-322.

För ytterligare information om tjänsten eller själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringskonsult Anna Tiger Roslin på Adecco, telefonnummer 073-84 92 992 eller anna.roslin@adecco.se

Sametinget tillämpar provanställning, tillträde sker enligt överenskommelse.

Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, tel. 0980-780 30.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Jokkmokk
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 apr 2023 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!