Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Teknisk Skribent till SAAB!

Ansök nu
Att arbeta på SAAB innebär att få vara en del av ett spännande och innovativt företag med teknisk excellens och en stark global närvaro. Här får du möjlighet att bidra till utvecklingen av avancerade produkter och lösningar inom en tekniskt utmanande och viktig bransch. Sök redan idag då urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN:
Som teknisk skribent för SAAB är din huvudsakliga uppgift att skapa tekniska manualer för företagets kunder. Du arbetar med befintlig dokumentation och samarbetar nära med olika avdelningar, som konstruktörer och systemingenjörer, för att få all nödvändig information.

Din dokumentation omfattar användning och underhåll av produkterna, och du sätter samman material från ett kundperspektiv. Du kommer att lära dig produkterna väl och även utbilda kunderna i deras användning. Du kommer också att vara involverad i skapandet, utvecklingen och uppdateringen av teknisk och kunddokumentation för SAABs produkter, samt leda utbildningar för slutanvändarna.

Dokumentationen inkluderar systembeskrivningar, användarmanualer, underhållsmanualer och andra tekniska beskrivningar och instruktioner. Du fungerar som länken mellan produktutvecklarna och slutanvändarna. Produkterna är tekniskt komplexa inom marin domän.

Som ansvarig för den tekniska dokumentationen samlar du in information, strukturerar den på ett pedagogiskt sätt och säkerställer att innehållet och illustrationerna är aktuella och korrekta enligt gällande standarder. Du arbetar både i team och självständigt och samarbetar med utvecklare, integratörer och experter, inklusive internationella kontakter.

VI SÖKER DIG SOM:
Har studerat till Teknikinformatör på Yrkeshögskola med en teknisk bakgrund sedan tidigare. Alternativt har en teknisk högskola eller masterutbildning inom el, maskin, mekatronik, teknisk fysik eller liknande.

I rollen som Teknisk skribent behöver du, förutom att kunna förmedla och dokumentera teknisk information, ha en god förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa system avseende drift och underhåll. Manualerna skrivs både på svenska och engelska.

Du är pedagogisk, social och kommunikativ då arbetet kräver att du frågar kollegor om information och lär ut.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter programmet blir direktanställd hos SAAB.

OM KUNDFÖRETAGET:
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

ÖVRIG INFO:
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Placering: Stockholm
  • Rekryteringsansvarig: Elin Dahlqvist
  • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
12 okt. 2023 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare