Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemutvecklare inom Data Fusion till SAAB

Ansök nu
OM TJÄNSTEN:
SAABs Data Fusionsprodukter är en central del i deras ledningssystem, som bland annat används för att övervaka Sveriges luftrum. Systemet använder data från flertalet sensorer - såväl aktiva såsom radar och AIS som passiva såsom signalspaningsutrustning - för att kunna skapa en lägesbild med högsta möjliga kvalitet. Data från dessa sensorer sammanställs med hjälp av avancerade matematiska algoritmer. Syftet är att upptäcka, identifiera och följa objekt som finns i detta luftrum.

De har även börjat utveckla mer datadrivna AI-funktioner i systemet som t ex kan upptäcka avvikelser i lägesbilden baserat på anomalier i uppträdandet hos ett eller flera objekt jämfört med ”normalt”.

Du arbetar med systemutveckling i realtidskritiska tekniska tillämpningar, både med programvaruutveckling i kontorsmiljö, byggmiljö, integration med och konfigurering av HW, tester i referensanläggning men även med driftsättningar och kundinteraktion som t ex installation, support och utbildning i operativa miljöer såväl i Sverige som internationellt.

Du kommer att arbeta med ett flertal olika datormiljöer och programmeringsspråk, de vanligaste är UNIX och C++.

Data Fusionsteamet består av 15 medlemmar med teknisk utbildning på minst civilingenjörsnivå, varav 5 av dem har avlagt doktorsexamen.

VI SÖKER DIG SOM:
Tycker det är kul med såväl matematik som programvaruutveckling av tekniska system.

Relevant utbildningsbakgrund är civilingenjör eller motsvarande med relativt stort inslag av matematik och programvaruutveckling som tex Teknisk Fysik.

Doktorsexamen är inte nödvändig men meriterande, lämpliga områden kan vara tillämpad matematik, reglerteknik eller datavetenskap.

Du gillar att arbeta i team och är van vid att planera ditt eget arbete i syfte att kunna leverera rätt teknisk funktion i rätt tid. Du delar gärna med dig av dina kunskaper till andra, och söker också aktivt information från andra om du inte har den tillgänglig själv.

Det är meriterande om du har gärna några års professionell erfarenhet av detta, gärna med inslag av realtidssystem.

OM KUNDFÖRETAGET:
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. På sikt finns goda möjligheter till anställning hos kundföretaget.

ÖVRIG INFO:
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Januari 2024
  • Placering: Järfälla
  • Rekryteringsansvarig: Mattias Isik
  • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare