Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemintegratör med fokus på IT-säkerhet till Saab

Publiceringsdatum
30 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Saab söker nu en Windows- och Linuxkunnig person som kan vara med och ta fram samt vidareutveckla stridsledningssystem till det svenska Flygvapnet. Rollen passar dig som har ett stort intresse för IT-säkerhet. Sök idag då urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
I rollen som Systemintegratör kommer du arbeta med att integrera olika mjukvaruprodukter på Saabs säkra Windows-plattform som de härdar genom olika metoder, då deras system har väldigt höga krav på IT-säkerhet. Tillsammans i teamet tar ni fram system som ska köras på kommersiell hårdvara. De levererar hela system inklusive hårdvara, så arbetet kan även innefatta etablerande av referenssystem i deras egna lokaler, men även installation och driftsättning i Flygvapnets anläggningar. Den primära slutkunden är det svenska Flygvapnet där deras utvecklingsorganisation har ett unikt förtroende. I nära samarbete med Försvarets materielverk och företrädare för Försvarsmakten och Flygvapnet utvecklar och vidmakthåller de militära lednings- och informationssystem som är avgörande för Flygvapnets funktion i fred, kris och krig. Även arbete mot kunder i andra delar av världen kan bli aktuellt.

Du kommer bli en del av ett sammansvetsat team på cirka 10 personer där ledorden är samarbete, ödmjukhet och prestigelöshet. Det är alltid nära till någon att fråga, på samma sätt som att det förväntas att alla ska hjälpa varandra om det behövs. Eftersom det är ett relativt litet team kommer alla i teamet att komma i kontakt med de flesta arbetsuppgifterna, så du kan förvänta dig att du kommer att lära dig mycket inom flera olika områden. Teamet är även del av ett större projekt som utvecklar olika system vilket ger stora möjligheter till professionell och personlig utveckling.

VI SÖKER DIG SOM
  • Har en högskoleingenjörsexamen inom relevant område
  • Har ett stort tekniskt intresse
  • Har kunskap inom Windows och Linux
Det är meriterande men inget krav om du dessutom har erfarenhet av: Windows Server, Active Directory, Powershell, OS Deployment och VMWare

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsomrädet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Saab är ett företag där människan står i centrum. De har en god arbetsmiljö där de stöttar och hjälper varandra att göra deras bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där de alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

OM ANSTÄLLNINGEN
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. På sikt finns goda möjligheter till anställning hos kundföretaget.

ÖVRIG INFO
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Omgående
  • Placering: Järfälla
  • Rekryteringsansvarig: Nora Sundberg
  • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?

Liknande Jobb

Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 februari 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?